ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το «ευχαριστώ» της ΠτΔ Α. Σακκελαροπούλου στους Προέδρους της Μάλτας και της Ιρλανδίας

Το «ευχαριστώ» της ΠτΔ Α. Σακκελαροπούλου στους Προέδρους της Μάλτας και της Ιρλανδίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Προέδρους της Μάλτας Τζόρτζ Βέλλα και της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς.

Θέμα συζήτησης ήταν η επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και το πως θα αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση. Ταυτόχρονα τους ευχαρίστησε για τις επιστολές αλληλεγγύης που είχαν στείλει.

Κατά την συνομιλία τους, τόσο η κ. Σακελλαροπούλου όσο και ο κ. Βέλλα έδωσαν έμφαση στην ανάγκη προσεκτικής εξόδου από την περίοδο περιορισμών που ισχύουν προς αποτροπή εξάπλωσης του ιού.

Συμφώνησαν, παράλληλα, ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλες τις χώρες, καθώς η πανδημία, πέραν της βίαιης αλλαγής της καθημερινότητας των πολιτών, έχει επηρεάσει καίριους τομείς της οικονομίας.

Ως προς την μεταναστευτική κρίση, που αποτελεί πηγή ανησυχίας και για τις δύο χώρες, κοινή ήταν η διαπίστωση περί ανάγκης συνεργασίας, αλληλεγγύης και επιμερισμού ευθύνης μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ιρλανδός Πρόεδρος συμφώνησαν επίσης ότι η επόμενη ημέρα της πανδημίας, θα διαφέρει πολύ από την εποχή προ κορωνοϊού και ότι η κοινή δοκιμασία που βιώνουμε σήμερα αποτελεί και μια ευκαιρία συλλογισμού και προβληματισμού για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Επιπροσθέτως, οι δύο Πρόεδροι εξήραν τη δύναμη και την ατομική ευθύνη των πολιτών που συμμορφώθηκαν με τους πρωτόγνωρους περιορισμούς, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση τους για συνέχιση της κοινής προσπάθειας με θετικό πνεύμα, αλληλεγγύη και αισιοδοξία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για την μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο κ. Χίγκινς εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τόνισε την ανάγκη εκπόνησης κοινής ευρωπαϊκής απάντησης τόσο σε αυτό το ζήτημα, όσο και σε άλλες -καίριας σημασίας- σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.