ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρωτοφανείς καταστάσεις προκαλεί η εκτόξευση της τιμής του ελαιόλαδου: Κάμερες παντού & πρόσληψη σεκιούριτι για να μην το κλέβουν!

Τα κρούσματα κλοπών είναι απανωτά

Πρωτοφανείς καταστάσεις προκαλεί η εκτόξευση της τιμής του ελαιόλαδου: Κάμερες παντού & πρόσληψη σεκιούριτι για να μην το κλέβουν!

Η τιμή του ελαιόλαδου η οποία έχει «εκτοξευθεί» στα ύψη, έχει προκαλέσει πρωτοφανείς καταστάσεις, καθώς ο «υγρός χρυσός» και οι ελιές έχουν γίνει ο βασικός στόχος επίδοξων ληστών, με αποτέλεσμα παραγωγοί και ελαιοτριβεία να προχωρούν στην τοποθέτηση καμερών και να προσλαμβάνουν εταιρείες σεκιούριτι!

Τα κρούσματα κλοπών είναι απανωτά, με αγνώστους να μπαίνουν νύχτα σε χωράφια ακόμα και για να… ραβδίσουν ελιές!

Φυσικά, η «εκτόξευση» της τιμής του ελαιόλαδου είναι πολιτικό ζήτημα καθώς το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι είδος πολυτελείας για τους πολίτες αλλά κάτι απαραίτητο για την σωστή τους διατροφή.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης αναφέρει σε εφημερίδα, πως υπάρχει φόβος στον κλάδο για αύξηση αυτών των κρουσμάτων, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε πολύ ελαιόλαδο στις αποθήκες αφού πουλήθηκε στο εξωτερικό λόγω της τεράστιας ζήτησης.

«Δεν το κράτησαν πολύ στις αποθήκες φέτος, γιατί το πούλησαν γρήγορα. Οκτώ και εννέα ευρώ ο παραγωγός δεν πρόλαβε να πάρει. Το λάδι έφυγε όσο η τιμή ήταν ακόμα στα πεντέμισι ευρώ», είπε, ωστόσο τώρα που θα μαζευτούν ξανά οι ελιές, οι αποθήκες θα γεμίσουν.

Ο κ. Βρουλίτης αλλά και ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού «Νηλέας», προβλέπουν ότι η τιμή του εγχώριου λαδιού θα ισορροπήσει στα επόμενα δύο χρόνια.

Δεν είναι το ίδιο σίγουροι όμως για το κόστος παραγωγής, που όπως λένε θα παραμείνει υψηλό. «Μπορεί να χαιρόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά για το μέλλον δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος», είπε ο κ. Κόκκινος.

Τα περιστατικά και οι φόβοι για κλοπές έκαναν τον «Νηλέα» να βάλει κάμερες στις αποθήκες, ενώ υπάρχει συναγερμός και αυξημένη προσοχή να είναι κατάκλειστα όλα.

Ο κ. Κόκκινος μάλιστα αναφέρει πως υπάρχουν περιστατικά με άτομα να μπαίνουν το βράδυ σε χωράφια ξένα και να… μαζεύουν ελιές!

Όπως λέει παραγωγοί της Μεσσηνίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν να κάνουν βραδινές περιπολίες στα χωράφια τους, όταν ο καρπός θα είναι έτοιμος για μάζεμα.

«Τα τσουβάλια που αφήναμε το βράδυ στο χωράφι θα τα ξεχάσουμε κι αυτά», λέει ο κ. Βρουλίτης, που έχει γνώση για τα συστήματα GPS σε σχήμα ελιάς, ωστόσο δεν είναι βέβαιος πως αυτό θα αποτρέψει τους κλέφτες.

Από τη μεριά της η τυποποιήτρια ελαιολάδου , Ρουμπίνη Παναγιωτοπούλου, δήλωσε πως «υπάρχει ένα άγχος μήπως ξεκινήσουν να κλέβουν τον καρπό» ενώ εκτιμά ότι «τα ευτράπελα θα συμβούν πάνω στη συγκομιδή».

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στα χωράφια, οι κλέφτες θα στραφούν στα ελαιοτριβεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεγάλα ελαιοτριβεία έχουν ήδη υπηρεσίες σεκιούριτι, ενώ πολλοί παραγωγοί φοβούνται πως μπορεί να γίνει πλιάτσικο και εσωτερικά του κλάδου, ανάμεσα στους ίδιους τους παραγωγούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.