ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Αυτογκόλ» Α.Σκέρτσου: «Ακυρώνει» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Αυτογκόλ» Α.Σκέρτσου: «Ακυρώνει» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τα νούμερα που δείχνουν πως ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος δημοσίευσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, παρόλα αυτά ακόμα -μάλλον άθελα του αφού δεν είναι γιατρός- έβαλε ένα επικό «αυτογκόλ».

Ο λόγος είναι πως όντως στα νούμερα που δημοσίευσε ο Α.Σκέρτσος φαίνεται πως όποιος έχει εμβολιαστεί δύσκολα θα κάνει σοβαρή νόσο, παρόλα αυτά τα νούμερα δείχνουν πως τα κρούσματα δεν έχουν πέσει, παρά τους εμβολιασμούς και άρα με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται πως ο εμβολιασμένος συνεχίζει να μεταδίδει και να μολύνεται.

Αυτό επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, για μαγαζιά μόνο για εμβολιασμένους κτλ., αφού ο εμβολιασμένος προστατεύεται (σύμφωνα με τα νούμερα του Α.Σκέρτσου) και άρα ο ανεμβολίστος δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν!

Όπως αναφέρει «έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκατ. εμβολιασμοί με το 53,3% του γενικού πληθυσμού και το 61,3% του ενήλικου πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Τι αποτελέσματα έχει φέρει, λοιπόν, αυτό το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού στο σύστημα υγείας;

Την εβδομάδα 26/4/2021, λίγο μετά την κορύφωση δηλαδή του 3ου κύματος, είχαμε αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων με τα κρούσματα που έχουμε σήμερα, και συγκεκριμένα:

-7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων -2451
-ενεργά κρούσματα -25355
-7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία – 462
-νοσηλευόμενο -5343
-διασωληνωμένοι 813
-7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων – 79

Την εβδομάδα 19/7/2021, και ενώ ήδη μετράμε 4 εβδομάδες από την έναρξη του 4ου κύματος, τα αντίστοιχα δεδομένα είναι τα εξής:

-7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων 2568 (άνοδος +4,8%)
-ενεργά κρούσματα -24353 (πτώση -4%)
-7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία 138 (πτώση -70%)
-νοσηλευόμενοι 1045 (πτώση – 80,4%)
-διασωληνωμένοι 125 ( πτώση -84,6%)
-7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων 8 ( πτώση – 90%)

Συνεπώς και συμπερασματικά, με παρόμοια στατιστικά κυκλοφορίας του ιού και κρουσμάτων στην κοινότητα έχουμε 70% λιγότερες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, 80% λιγότερους νοσηλευόμενους, 85% λιγότερους διασωληνωμένους και 90% λιγότερους θανάτους.

Τα δεδομένα αυτά είναι συντριπτικά υπέρ της χρησιμότητας των εμβολιασμών για την προστασία της υγείας των πολιτών που επέλεξαν να εμβολιαστούν και τη μείωση της επιβάρυνσης στο σύστημα υγείας. Αυτό μάλιστα παρατηρείται απέναντι σε μια πολύ πιο επιθετική μετάλλαξη του ιού, όπως είναι η μετάλλαξη Δ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι χαλαρώνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς όσο αυξάνεται το μερίδιο του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί προφανώς θα αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών που θα κολλάνε τον ιό αλλά θα έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά.

Όσοι είναι δύσπιστοι λοιπόν απέναντι στα εμβόλια ας το ξανασκεφτούν καλά και ας επιλέξουν αυτή την αυτονόητα αναγκαία πράξη ατομικής προστασίας και συλλογικής ευθύνης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.