ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η κυβέρνηση ζητάει να «περιορίσουμε» το πανάκριβο ρεύμα εν μέσω καύσωνα: «Τι θα γίνει και να μην μαγειρέψουμε 3 ημέρες;»

Η κυβέρνηση ζητάει να «περιορίσουμε» το πανάκριβο ρεύμα εν μέσω καύσωνα: «Τι θα γίνει και να μην μαγειρέψουμε 3 ημέρες;»

Χωρίς σχέδιο για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, καθώς την ώρα που η Ελλάδα «βράζει», με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου η τιμή του ρεύματος έχει εκτοξευθεί στα ύψη!

Συγκεκριμένα το ρεύμα στην Ελλάδα έφτασε να κοστίζει 4,5 φορές περισσότερο από ότι στην Ελβετία.

Χθες, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 το κόστος ανά Mwh ανήλθε σε 144,54 ευρώ ενώ σήμερα το κόστος ανά Mwh εκτοξεύτηκε στα 154,08 ευρώ, δηλαδή είναι ακριβότερη κατά 10 ευρώ σε διάστημα 24 ωρών. Να σημειωθεί ότι στις αρχές της χρονιάς η μέση χονδρεμπορική τιμή ήταν μόλις στα 45 ευρώ ανά MWh.

Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα χρεώνουν από 0,15408 ευρώ ανά Kwh ενώ το συνολικό κόστος για 60 λεπτά κατανάλωσης ενός κλιματιστικού μηχανήματος θα φτάνει τα 0,30816 λεπτά του ευρώ ανά kwh όταν πέρυσι ήταν στα 0,07 λεπτά του ευρώ.

Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, με την κυβέρνηση να μην σκέφτηκε ποτέ να ετοιμάσει σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα.

Την ίδια ώρα προκαλούν οι δηλώσεις που γίνονται από κυβερνητικά στελέχη για την αντιμετώπιση του καύσωνα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την σύσκεψη που πραγματοποίηθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι για την αντιμετώπιση της υπερφόρτωσης του καύσωνα αντί να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πως θα εξασφαλιστεί η επάρκεια ρεύματος πέταξε το «μπαλάκι» στους πολίτες ζητώντας τους να «περιορίσουν» τη ζήτηση ρεύματος κυρίως τις ώρες αιχμής.

Ποιες είναι οι ώρες αιχμής: «Οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6-7 το απόγευμα μέχρι τις 10-11 το βράδυ», όπως σημείωσε, σε ακόμα μία ουσιαστικά ομολογία αποτυχίας διαχείρισης του προβλήματος. Πρότεινε δε «να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, ειδικά το βράδυ, τις ώρες μεταξύ 7 και 10, και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες».

Ενώ ακόμα πιο σοκ προκαλούν οι δηλώσεις της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, σχετικά με τον καύσωνα και την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος:

«Δηλαδή αν τρεις μέρες δεν βάλουμε πλυντήριο κ δεν μαγειρέψουμε κ αρκεστούμε σε σαλάτα φρούτα χυμούς κ σάντουιτς ή παραγγείλουμε μια πίτσα, ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ;;; Έλεος πια!».

Αυτό είναι λοιπόν το σχέδιο της κυβέρνησης; Πανάκριβο ρεύμα και συστάσεις στους πολίτες να μην το χρησιμοποιούν;

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.