Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

Να ελέγχονται ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο ζητεί ο Κ.Μητσοτάκης – Γιατί διαψεύδουν το κυβερνητικό αφήγημα

Να ελέγχονται ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο ζητεί ο Κ.Μητσοτάκης – Γιατί διαψεύδουν το κυβερνητικό αφήγημα

Μετά την κατάργηση των Δασαρχείων -για να μπορεί να τοποθετήσει πιο εύκολα ανεμογεννήτριες- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ελέγχονται και η ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο από την Πολιτική Προστασίας (άρα από την κυβέρνηση) γιατί διέψευσαν προσφάτως το κυβερνητικό αφήγημα για πολλά μποφόρ στην Βαρυμπόμπη.

Χτες ο πρωθυπουργός τα έβαλε και με την ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο Αθηνών, αμφισβητώντας τις προβλέψεις και το επιστημονικό τους έργο.

Ενοχλημένος και εκτεθειμένος από τα νούμερα των μοντέλων που δεν εξυπηρετούν τις ιστορίες της κυβέρνησης, είτε περί πολλών μποφόρ είτε ιστορικών καυσώνων είτε πρωτοφανών καιρικών φαινομένων όπως τότε με τη Μήδεια, πρότεινε η ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο να μπουν υπό τη σκέπη της Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για το αν ο άνεμος ήταν 6 μποφόρ ή 4 μποφόρ ή 8 μποφόρ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πρέπει να υπάρχει μία δομή» ανέφερε.

«Ανεξάρτητοι φορείς όπως η ΕΜΥ, όπως το Αστεροσκοπείο θα πρέπει να συμπτυχθούν μέσα στην Πολιτική Προστασία, πρέπει να αποτελούν μέρος της και να μην είναι ανεξάρτητοι. Αυτή είναι η πρότασή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος.

Είναι βέβαια πολύ λογικό ο πρωθυπουργός να ενοχλείται από τις ανεξάρτητες αρχές που δεν είναι στελεχωμένες από γαλάζια στελέχη ώστε να ενστερνίζονται τα κυβερνητικά non paper.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.