«Μύλος» η ΝΔ: Ε. Αντώναρος κατά «ακροδεξιάς πτέρυγας» και Α. Σαμαρά

«Μύλος» η ΝΔ: Ε. Αντώναρος κατά «ακροδεξιάς πτέρυγας» και Α. Σαμαρά

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο εσωτερικό της ΝΔ που, όπως γράφαμε και εχθές, θυμίζει πλέον την γνωστή ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου: «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»

Τελευταίο κρούσμα ο Ευάγγελος Αντώναρος, που σε ρόλο θεματοφύλακα του Καραμανλισμού μίλησε στο ραδιόφωνο TPP και στράφηκε κατά της λεγόμενης ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος(σ.σ. Υπάρχει τέτοια και δεν το γνωρίζαμε;)

Σε συνέντευξη που έδωσε στους Κωνσταντίνο Πουλή και Θάνο Καμήλαλη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους τρεις υπουργούς, που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, με αφορμή τη διαγραφή Μπογδάνου, ενώ παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την αλλαγή της φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη και τον Θάνο Πλεύρη είπε: «Εδώ και 4 χρόνια περίπου κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, αφού όμως είχε γίνει Πρόεδρος της ΝΔ. Λέγοντας ότι, για μικροπολιτικούς λόγους που διευκόλυναν την εκλογή του, παραχωρείται περισσότερος χώρος από ό,τι θα έπρεπε σε αυτά τα ακραία στοιχεία, τα ακροδεξιά στοιχεία, τα φιλοχουντικά στοιχεία. Σε αυτά τα στοιχεία που πριν αρκετά χρόνια, αλλά σε ηλικία ωριμότητας, δεν είχαν καμία επιφύλαξη να είναι επικεφαλής της νεολαίας του παπαδοπουλικού κόμματος. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν αυτά τα άτομα να έχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες σε κρίσιμα υπουργεία της ελληνικής Δημοκρατίας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Κι όταν τα έλεγα αυτά, πολλοί πίστευαν ότι έχω κάποια προσωπική αντιδικία με τα συγκεκριμένα άτομα, ή ότι περίμενα από τον κ.Μητσοτάκη, που έχω την ατυχή τύχη να τον γνωρίζω καλά, να με κάνει κάτι. Δεν θέλω και δεν επεδίωξα ποτέ να με κάνει κάτι ο κ.Μητσοτάκης. Αυτά τα οποία κάνει ο κ.Μητσοτάκης στους περισσότερους τομείς μου είναι, να μην σας πω τη λέξη απεχθή, είναι αρνητικά στα μάτια μου».

Τέλος έριξε τα βέλη του και προς τον Αντώνη Σαμαρά: «Οι ψηφοφόροι της ΝΔ αποτελούνται από διάφορες υποομάδες, αυτό συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα πολυσυλλεκτικά κόμματα. Με μία διαφορά: Ο χαρακτήρας του κόμματος ήταν πάντα κεντροδεξιός. Δεν επιτρεπόταν από κανέναν ηγέτη της ΝΔ, με εξαίρεση ίσως κάποιον πρόσφατο πρωθυπουργό, να επικρατούν υπερδεξιές για να μην πω ακροδεξιές σκέψεις».

Και κατέληξε: «Το θέμα είναι να μην παίρνουν το πάνω χέρι. Δεν είναι δυνατόν σε τρία καίρια υπουργεία, να είναι τοποθετημένα τα πρώην κεντρικά στελέχη του ΛΑΟΣ. Δεν ‘πα να έχουν εκλεγεί με τη ΝΔ, αυτό είναι απολύτως αδιάφορο. Δεν μπορούν να μολύνουν με την σκέψη τους τη διαδρομή και τη χάραξη γραμμής αυτού του ιστορικού κόμματος».

‘Όπως κανείς αντιλαμβάνεται τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό αναδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα ταυτότητας που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επόμενες εκλογές και με δεδομένο ότι αναμένεται μεγάλη πτώση των ποσοστών της ΝΔ θα αποτελέσουν καταλύτη εξελίξεων στην δεξιά πολυκατοικία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.