Προκλητική φωτογραφία Κ.Μητσοτάκη: Ως νέος «Παττακός» με το… φτυάρι ανά χείρας την ώρα που η Εύβοια πνίγεται!

Προκλητική φωτογραφία Κ.Μητσοτάκη: Ως νέος «Παττακός» με το… φτυάρι ανά χείρας την ώρα που η Εύβοια πνίγεται!

Την ώρα που η Εύβοια πνίγεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ποζάρουν προκλητικά με το φτυάρι ανά χείρας για τα εγκαίνια του πρώτου μεγάλου data center της Lamda Hellix, στο Κορωπί.

Εικόνες που παραπέμπουν στο ηγετικό στέλεχος της δικτατορίας Στυλιανό Παττακό που με εμφανιζόταν μονίμως με ένα μυστρί στο χέρι να εγκαινιάζει διάφορα έργα. Και αν αυτός όντως εγκαινίαζε δημόσια έργα, εδώ πρόκειται για γελοιότητα: Ο Κ.Μητσοτάκης εγκαινιάζει ένα ιδιωτικό έργο!

Ο πρωθυπουργός που πήγε για τα μπάνια του το Σαββατοκύριακο, την ώρα που η Εύβοια πνιγόταν, δείχνει να βρίσκεται προκλητικά εκτός τόπου και χρόνου, καθώς μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί αυτή η φωτογραφία για τους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται το καλοκαίρι και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την κακοκαιρία «Αθηνά».

Η Βόρεια Εύβοια κάηκε το καλοκαίρι και κανείς δεν έκανε αντιπλημμυρικά έργα για να την προστατεύσει από τις βροχές που θα έρχονταν. Αντιθέτως όπως είπε και ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας οι λάθος παρεμβάσεις στην περιοχή της Ευβοίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού οδήγησαν στα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Όπως τόνισε μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Open στις περιοχές που κατέκαψε η φωτιά χρειάζονταν στοχευμένες και καινοτόμες παρεμβάσεις, ωστόσο αντί για αυτές επιλέχθηκε να ακολουθηθεί μια «ολιστική κατάσταση που προέβλεπε παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή».

Συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας σημείωσε:

«Αναμφίβολα είχαμε έντονη βροχόπτωση στην περιοχή. Μια βροχόπτωση η οποία προκάλεσε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά θα πρέπει ίσως να προβληματιστούμε και να δούμε τα πράγματα από την αρχή και τον αρχικό προβληματισμό που έθεσα πριν από δύο μήνες μετά την πυρκαγιά. Ότι δηλαδή χρειάζονται στοχευμένα έργα σε στοχευμένες περιοχές. Έργα καινοτόμα. Θα έπρεπε να είχαν γίνει τα έργα που έγιναν στην Κύπρο τα οποία αποτρέπουν αυτές τις πλημμύρες. Δηλαδή σε επιλεγμένα σημεία παρεμβάσεις κατά μήκος της κοίτης.

Σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις, εκεί που το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή και η θεολογία και η μορφολογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των πλημμυρικών φαινομένων. Δυστυχώς πήγαμε σε μια ολιστική κατάσταση που προέβλεπε παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή.

Πρέπει να παρέμβουμε σε ορισμένα σημεία και περιοχές. Είχαμε επισημάνει συγκεκριμένες λεκάνες στις οποίες έπρεπε να γίνει παρέμβαση, αλλά εμείς πήγαμε σε ολιστικές παρεμβάσεις που δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή που τρέχουμε να προλάβουμε. Στην Κύπρο μέσα σε 2 μήνες σε μια αντίστοιχη περιοχή έγιναν στοχευμένα έργα. Στον ελληνικό χώρο αυτά τα έργα δεν έχουν γίνει. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα γενικότερο σχεδιασμό ο οποίος είναι καλός, αλλά πρέπει να κάνουμε και έναν ειδικό σχεδιασμό κατά μήκος συγκεκριμένων ρευμάτων και περιοχών».

Αλλά μάλλον αυτά τα πράγματα που είπε ο Ε.Λέκκας είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οποία «πέταξε» 20 εκατ. ευρώ στους κατοίκους της περιοχής πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο μάλλον θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται. Άλλωστε με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα, να θυμίσουμε πως και για τον εμβολιασμό «δωροδόκησε» με 150αρια και MegaBites τα παιδιά για να εμβολιαστούν.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Εύβοια

Την ίδια ώρα ήδη στην Βόρεια Εύβοια έχουν πλημμυρίσει πάνω από 200 σπίτια με τους κατοίκους να περνούν δύσκολη νύχτα, ενώ άλλες 30 οικίες στη Λάρισα βρέθηκαν στο έλεος της θεομηνίας.

Η κάθοδος του νερού της βροχής ήταν ανεξέλεγκτη στα παραλιακά σημεία της Βόρειας Εύβοιας, αφού δεν υπάρχει πια δάσος να το συγκρατήσει. O δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο OPEN την Κυριακή έκανε λόγο για μια βιβλική καταστροφή.

Οι δύο παρακάτω εικόνες είναι χίλιες λέξεις:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.