Απίστευτες δηλώσεις Α.Σκέρτσου για το πρόστιμο των 100 ευρώ: Φτωχοί όσοι δεν εμβολιάζονται

«Οι εύποροι έχουν εμβολιαστεί περισσότερο συγκριτικά με τους οικονομικά ασθενέστερους»

Απίστευτες δηλώσεις Α.Σκέρτσου για το πρόστιμο των 100 ευρώ: Φτωχοί όσοι δεν εμβολιάζονται

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει -αρνητικά- ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις γι’ ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει ότι αυτοί που δεν εμβολιάζονται είναι οι φτωχοί.

Ο Α.Σκέρτσος προκάλεσε με τα επιχειρήματα με τα οποία προσπαθεί να αποκρούσει τις αιτιάσεις και ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί, επειδή το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους είναι το ίδιο για φτωχούς και εύπορους. Αφού χαρακτηρίζει «απολύτως προσχηματικές» τις «δήθεν ταξικές αναλύσεις» περί προστίμων, λέει:

«Τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σημειώνονται στις φτωχότερες περιοχές και δήμους της χώρας, δηλαδή οι εύποροι έχουν εμβολιαστεί σε μεγαλύτερα ποσοστά από τους οικονομικά ασθενέστερους…»

Δηλαδή ο κ. Σκέρτσος διαχωρίζει τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους και με ταξικά, οικονομικά κριτήρια (εύποροι οι μεν, φτωχοί οι δε). Είναι σαν να λέει ότι οι φτωχοί είναι χαμηλού επιπέδου και ως εκ τούτου πιο επιρρεπείς στις θεωρίες που αναπτύσσονται για το εμβόλιο! Αυτό εννοείτε, κ. Σκέρτσο;

Συνεχίζοντας την απαράδεκτη, ταξική και τοξική επιχειρηματολογία του, λέει ακόμα ότι «η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έχει μηνιαίο εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ…» Και τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Ότι επειδή έχει εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ μπορεί να πληρώσει 100 ευρώ πρόστιμο; Το αντίθετο συμβαίνει.

Πάντως, δεν ξεχνά να κάνει και κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ,λέγοντας ότι είναι «το μοναδικό κόμμα εξουσίας στην Ευρώπη που έχει εργαλειοποιήσει την πανδημία», ενώ στην επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει και την εξεταστική επιτροπή για τη «λίστα Πέτσα», την οποία η κυβέρνηση υπονομεύει εξαρχής για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτοί που ζητούν περισσότερη πειθώ είναι οι ίδιοι που έχουν στήσει εξεταστική επιτροπή για την αναγκαία καμπάνια ενημέρωσης που έγινε στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλη χώρα» είπε. Η καμπάνια ήταν αναγκαία, κ. Σκέρτσο, όμως τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν στα ΜΜΕ τα χρήματα μήπως μπορείτε να μας πείτε ποια ήταν; Αυτό είναι το θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.