ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο για πολίτες: Ο Κ.Μητσοτάκης συνεχίζει τις αποδράσεις παρόλο που το «δεξί του χέρι» νοσεί

Ο Α.Σκέρτσος βρέθηκε θετικός, όμως στο Μαξίμου... αδιαφορούν

Υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο για πολίτες: Ο Κ.Μητσοτάκης συνεχίζει τις αποδράσεις παρόλο που το «δεξί του χέρι» νοσεί

Πλέον μπορεί να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης ότι τα όσα ισχύουν γι’ αυτόν δεν ισχύουν για τα στελέχη της κυβέρνησης.

Το «δεξί χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Άκης Σκέρτσος, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, παρόλο που είναι τριπλά εμβολιασμένος, όμως κανείς από το Μαξίμου δεν μπήκε σε καραντίνα και σα να μην έφτανε αυτό ο πρωθυπουργός θα κάνει κανονικά το ταξίδι στον Άη Στράτη ανήμερα των Θεοφανείων!

Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι στο Mέγαρο Mαξίμου υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού, παρότι ο Άκης Σκέρτσος τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε σε συσκέψεις και γενικώς… κυκλοφορούσε εντός του στρατηγείου της κυβέρνησης λίγες μόνον ώρες πριν διαγνωστεί θετικός με rapid test, δεν φαίνεται ότι ιδρώνει κανένα αυτί.

Τα πρωτόκολλα, τα οποία εδώ και δύο χρόνια ορίζουν τις ζωές των απλών πολιτών, που αποκόπτουν για μακρά χρονικά διαστήματα οικογένειες και απειλούν μέχρι και την ψυχική υγεία του πληθυσμού, είναι για τα στελέχη του Μαξίμου κουρελόχαρτα με μηδενική σημασία. Τα δε περί… συναγερμού στο Μέγαρο Μαξίμου και οι διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα κάνουν «ό,τι τους πει ο ΕΟΔΥ» είναι σαφές ότι είναι στάχτη στα μάτια.

Την ίδια στιγμή που πρωθυπουργοί και κυβερνητικά στελέχη άλλων χωρών έχουν αναγκαστεί μέχρι και να οδηγηθούν σε παραίτηση λόγω προκλητικών συμπεριφορών τους, που αποδείκνυαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να εφαρμόσουν οι ίδιοι όσα με ευκολία επέβαλλαν στους πολίτες τους, στη χώρα μας δεν κουνιέται φύλλο και οι περιοδείες αλλά και οι «αποδράσεις» συνεχίζονται κανονικότατα. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Κ.Μητσοτάκης είχε έρθει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και πριν λίγες ημέρες (τον γιο του), παρόλα αυτά τρεις μέρες μετά εθεάθη να αγκαλιάζεται με παιδάκια.

Δεν πρόκειται, όμως, απλά περί έλλειψης ενσυναίσθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ή των στενών του συνεργατών, που θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει σε στοιχεία του χαρακτήρα τους. Είναι κάτι πολύ χειρότερο, είναι η εξουσιαστική αλαζονεία, που αναδύεται εν μέσω έκτακτων συνθηκών λόγω ακριβώς του γυάλινου τοίχου ο οποίος διαχωρίζει τους παροικούντες το Μαξίμου από τους απλούς πολίτες. Ένας τοίχος ο οποίος δεν αφήνει απέξω μόνον πρωτόκολλα, περιορισμούς και όλα τα υπόλοιπα σχετιζόμενα με την πανδημία, αλλά και όλα τα προβλήματα τα οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Το δε γεγονός ότι υπάρχει αυτή η αίσθηση ασφάλειας οφείλεται στην εμπεδωμένη πίστη πως ό,τι και να γίνει έχουν τη μιντιακή δυνατότητα να το καλύψουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.