ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μητσοτάκης για το «σχέδιο» της κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο χειμώνας»!

Η κυβέρνηση έχει ένα ακόμη «σχέδιο» για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια εκτός από το «μην ανοίγετε τον θερμοσίφωνα»

Κ.Μητσοτάκης για το «σχέδιο» της κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο χειμώνας»!

Σοκ προκαλούν στους Έλληνες πολίτες τόσο οι τιμές του ρεύματος, όσο και το «σχέδιο» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε γι’ ακόμη μια φορά την απόφαση του για βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας μας, λέγοντας ότι «ο λιγνίτης εξακολουθεί να είναι πανάκριβος» και ότι «δεν είναι λύση στο πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι οι «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μονόδρομος: όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα».

Παρόλα αυτά επειδή η πραγματικότητα τον διαψεύδει, αφού χθες καταγράφηκε αύξηση στις τιμές του ρεύματος 30% (!) σε ένα μόλις 24ωρο και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα ακόμη σχέδιο που έχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ποιο είναι αυτό; Υπομονή σε λίγο καιρό τελειώνει ο χειμώνας! «Κάποια στιγμή θα τελειώσει και ο χειμώνας άρα θα γλιτώσουμε τουλάχιστον από την επιβάρυνση του πετρελαίου», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκη αφήνοντας άφωνους όλους τους τηλεθεατές.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοιες απόψεις από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσφάτως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε ισχυριστεί ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ανοιχτό τον θερμοσίφωνα και τα φώτα για να μην πληρώνουν ακριβό ρεύμα.

Σοκ με τις τιμές του ρεύματος

Σοκ προκαλούν οι τιμές του ρεύματος, λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στην Ουκρανία, καθώς μέσα σε ένα μόλις 24ωρο αυξήθηκαν κατά 30% με την τιμή της μεγαβατώρας να φτάνει τα 362,22 ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη τιμή ιστορικά στο ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά τις 22 Δεκεμβρίου οπότε είχε διαμορφωθεί στα 415,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Οι μονάδες φυσικού αερίου καλύπτουν αύριο το 53,7% της ζήτησης ενώ μειωμένη είναι η συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών (16,3%), των υδροηλεκτρικών (4,3%) και των εισαγωγών (5,5%). Σημαντικές (κοντά στις 26 γιγαβατώρες) είναι και οι εξαγωγές ενέργειας. Παρά την αύξηση η τιμή στο ελληνικό Χρηματιστήριο συγκαταλέγεται στις χαμηλότερες της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα η ελληνική αγορά είναι η 6η φθηνότερη μετά την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Ακριβότερες χώρες είναι η Μ.Βρετανία (μέση τιμή στα 434,28 ευρώ ανά μεγαβατώρα), Ελβετία (388,05) και Σερβία (385,89).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.