NAVTEX και αντι-NAVTEX: Ας εξηγήσει κάποιος στον ΥΕΘΑ πως παίζεται το παιχνίδι κυριαρχίας

NAVTEX και αντι-NAVTEX: Ας εξηγήσει κάποιος στον ΥΕΘΑ πως παίζεται το παιχνίδι κυριαρχίας

Μάλλον δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει NAVTEX ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος.

Σήμερα μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τις τουρκικές παράνομες NAVTEX δήλωσε:

«Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία NAVTEX που εκδίδεται, είναι δεδομένο αυτό το παιχνίδι που παίζεται. Εκδίδουμε και εμείς και τις δικές μας αντι-NAVTEX αντιστοίχως»

Να τον ενημερώσουμε ότι η NAVTEX εκδίδεται σε χώρο κυριαρχίας ενός κράτους ή σε χώρο με δικαίωμα αστυνόμευσης ενός κράτους ή ζητείται η άδεια από το κυρίαρχο κράτος που αστυνομεύει την περιοχή (FIR) για να διεξαχθεί μια άσκηση.

Όταν δεν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω τότε απλά και εκδίδεται NAVTEX τότε το κράτος που την εκδίδει δηλώνει διεθνώς «κυρίαρχο» σε αυτή την περιοχή.

Αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή με την Τουρκία.

Δεν είναι παιχνίδι του στιλ «εκδίδεις NAVTEX εκδίδω αντι-NAVTEX, άρα είμαστε πάτσι», είναι παιχνίδι κυριαρχίας ή αμφισβήτησης κυριαρχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι καιρός αυτά, ο ιδιαίτερα συμπαθής ΥΕΘΑ να αρχίσει να τα κατανοεί από μόνος του, αφού φαίνεται ότι κανείς από όσους είναι κοντά του δεν τον βοηθάει να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.