ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανάπτυξη ελληνικών Patriot PAC-3 στην Σαουδική Αραβία: Ανέκδοτα, μπαρούφες αλλά και μια καινοτόμος ιδέα

Ανάπτυξη ελληνικών Patriot PAC-3 στην Σαουδική Αραβία: Ανέκδοτα, μπαρούφες αλλά και μια καινοτόμος ιδέα

Το νέο ανέκδοτο των ημερών, μετά την ευφάνταστη «παραχώρηση από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα αντιτορπιλικών Arleigh Burke τον Μάϊο», είναι δημοσίευμα πρωινής εφημερίδας (για την ακρίβεια μια μικρή αναφορά σε ένα άρθρο) ότι «η Ελλάδα θα στείλει μία Μοίρα αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς Patriotn PAC-3 στην Σαουδική Αραβία», προφανώς για να ενισχύσει την αντιαεροπορική/αντιπυραυλική δύναμή της έναντι του… Ιράν!

Δηλαδή, στα σοβαρά, την ώρα που όλοι στις Ενοπλες Δυνάμεις, είναι «με το δάκτυλο στην σκανδάλη», με ότι έχουν (και δεν έχουν…), η πτωχευμένη Ελλάδα θα δανείσει όπλα και προσωπικό στους ζάπλουτους Σαουδάραβες για να αντιμετωπίσoυν το Ιράν!

Και μάλιστα, ένα από τα λίγα σύγχρονα ελληνικά όπλα τα οποία δεν γνωρίζει «σε βάθος» η Τουρκία και ο βασικός πιθανός αντίπαλος των ελληνικών Patriot, η τουρκική Αεροπορία, γιατί είναι από τα ελάχιστα οπλικά συστήματα που δεν αγόρασε, γιατί προτίμησε τα -σαφώς ανώτερα φυσικά- S-400.

Η μπαρουφολογία που ακολούθησε την απλή αναφορά (ενός σοβαρού, πάντως, συντάκτη) συνοδεύθηκε και με επιπλέον προσεγγίσεις στο διαδίκτυο, όπως ότι «Προβλέπεται 3μηνο, ή 6μηνο rotation, του προσωπικού που θα τις επανδρώσει στην Σαουδική Αραβία» και ότι «Θα είναι πλούσια τα ανταλλάγματα που θα μας δώσουν οι Σαουδάραβες» ή ακόμα ότι «η αποστολή των Patriot, θα οδηγήσει τη Σαουδική Αραβία στην υποστήριξη των εθνικών μας συμφερόντων» (lol).

Εμείς έχουμε καλύτερη πρόταση: Να στείλουμε ΟΛΕΣ τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην Σαουδική Αραβία.

Δηλαδή να τις ενοικιάσουμε στους Σαουδάραβες. Κάποιες να τις εντάξουν στην άμυνά τους, όπως τα Patriot.

Από τα υπόλοιπα συστήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από ΤΟΜΑ Μ113 και UH-1 Χιούι, μέχρι φρεγάτες κλάσης “S”, μαχητικά F-4E PI, και Mirage 2000EGM/BGM και τόσα άλλα, να τα αξιοποιήσουν κόβοντας εισιτήριο για το… μουσείο που θα τα βάλουν!

Με τον όρο ότι η Ελλάδα θα εισπράττει το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Ετσι ή αλλιώς, κανείς Ελληνας πολιτικός (από αυτούς που κυβερνούν ή πρόκειται να κυβερνήσουν την χώρα τα επόμενα 50 χρόνια) δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει, ΟΤΙ και να γίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τουλάχιστον «ας πιάσουν τόπο» οι αμυντικές επενδύσεις των Ελλήνων, πολεμώντας τους Πέρσες και τους Μήδους, όπως κάναμε πριν από 2.500 χρόνια (ειδικά τα Μ113 «παίζει» και να πολέμησαν στην μάχη των Πλαταιών)!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.