Κ.Μητσοτάκης: «Η Τουρκία απομονώνεται και γι’ αυτό προκαλεί» – Μακάρι να ήταν έτσι – Αλλά δεν είναι…

Κ.Μητσοτάκης: «Η Τουρκία απομονώνεται και γι’ αυτό προκαλεί» – Μακάρι να ήταν έτσι – Αλλά δεν είναι…

«Η Τουρκία απομονώνεται και γι’ αυτό προκαλεί» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Alpha ενώ σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρές συμμαχίες».

Είναι έτσι; Ας δούμε τα γεγονότα:

H Τουρκία είναι παρούσα στην σύνοδο για την Λιβύη, ενώ η Ελλάδα δεν κλήθηκε καν, παρά το αίτημά της. Λεπτομέρεια: Τις προσκλήσεις τις στέλνει η «φίλη», «σύμμαχος» και «εταίρος» της Ελλάδας, Γερμανία, που έχει «απομονώσει» την Τουρκία. Επίσης η Τουρκία με την Ρωσία έκαναν και δική τους τετραμερή (με τις δύο λιβυκές παρατάξεις) σύνοδο.

Το τελευταίο εξάμηνο ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει συναντηθεί πέντε φορές με τον Ν.Τραμπ κι έχουν μιλήσει μαζί στο τηλέφωνο, άλλες δεκαπέντε. Ο Ελληνας πρωθυπουργός, τον είδε με το ζόρι για λίγη ώρα, στην δεύτερη απόπειρά του στο επίσημο ταξίδι, μετά την ακύρωση, μετά από αίτημα του Ν.Τραμπ, της συνάντησής τους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Λεπτομέρεια: Δεν δόθηκε καν κοινή συνέντευξη Τύπου για πρώτη φορά στην επίσημη επίσκεψη πριν δέκα ημέρες.

Το τελευταίο εξάμηνο ο Β.Πούτιν έχει συναντηθεί τέσσερις φορές με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και μιλάνε σχεδόν κάθε μέρα στο τηλέφωνο, καθώς έχουν αναλάβει από κοινού να… μοιράσουν Συρία και Λιβύη. Ο δικός μας είναι αμφίβολο αν έχει μιλήσει έστω μία φορά τηλεφωνικά με τον Β.Πούτιν.

Με Μέρκελ, Μακρόν και Τζόνσον, ο Ρ..Τ.Ερντογάν έχει συναντηθεί από δύο μέχρι τέσσερις φορές με τον καθένα.

Αυτό δεν το λες ακριβώς και… «απομόνωση της Τουρκίας».

Βασικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν μιλάει με όποιον θέλει, όποτε θέλει και για όποιον λόγο θέλει. Επίσης δεν μιλάει μόνο με όποιον δεν θέλει να μιλήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικός μας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.