ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Αδωνις, ο Τράγκας και οι «αμερικανικές επενδύσεις»

Ο Αδωνις, ο Τράγκας και οι «αμερικανικές επενδύσεις»

«Εχει καβαλήσει το καλάμι και τρέχει με… 600 χλμ.α.ώ.» είπε ο Γιώργος Τράγκας για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πριν λίγο ανακοίνωσε «πάλι» την έλευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από δύο αμερικανικούς -αυτή την φορά- «κολοσσούς», χωρίς να τους κατονομάσει, ως συνήθως.

Και λέμε «αυτή την φορά» γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο Α.Γεωργιάδης μιλά για «επενδύσεις δισεκατομμυρίων» που έρχονται στην χώρα.

Το ζήτημα είναι ότι ούτε οι επενδυτές έχουν φανεί ακόμα, αλλά και ότι η αγορά έχει «στεγνώσει». Δεν ευθύνεται γι’αυτό ο Α.Γεωργιάδης, φυσικά. Και λίγα -έως τίποτα- πράγματα μπορεί να κάνει γι αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι η οικονομία από τον Οκτώβριο του 2018, πάει από το κακό στο χειρότερο, μετά από έναν «σπασμό» ανόδου που είχε σημειώσει το 2017 μέχρι και τα μέσα του 2018.

Και μην ακούτε τις πομφόλυγες να περί «δανεισμού με ρεκόρ χαμηλού επιτοκίου»: Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι ο δανεισμός είναι ασφαλισμένος με τα 32 δισ. που έχουμε «στην άκρη». Αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

Σε ότι αφορά τον Αδωνι, δεν ξέρουμε αν «έχει καβαλήσει το καλάμι», όπως λέει ο Γιώργος Τράγκας.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι επενδύσεις για τις οποίες μιλά συνέχεια, απλά δεν υπάρχουν. Και ειδικά από τους Αμερικανούς. Οι οποίοι έχουν βγάλει εντελώς την Ελλάδα από τον επενδυτικό τους χάρτη εδώ και πολλά χρόνια. Και δεν πρόκειται να την ξαναβάλουν, όχι γιατί δεν μας συμπαθούν ή δεν μας αγαπούν, αλλά γιατί δεν υπάρχει τίποτα το ελκυστικό στην χώρα που να τους κάνει να επενδύσουν σοβαρά εδώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός και αν κάποιος πιστεύει στα ανέκδοτα στιλ «ΟΝΕΧ»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.