ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eurogroup: Ο Χ.Σταϊκούρας «έβαλε τα γυαλιά» στους αστείους Γάλλους & Ιταλούς ομολόγους του που… τον «ρούφηξαν»

Eurogroup: Ο Χ.Σταϊκούρας «έβαλε τα γυαλιά» στους αστείους Γάλλους & Ιταλούς ομολόγους του που… τον «ρούφηξαν»

O πιο σοβαρός και ρεαλιστής στις δηλώσεις του μετά το περιπετειώδες Eurogroup ήταν ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, o οποίος έδειχνε να καταλαβαίνει ότι ο «συμβιβασμός» ήταν 80-20 υπέρ του γερμανικού μπλοκ και η Ελλάδα είναι στην πλευρά του 20%: Ιδιαίτερα συγκρατημένος για το αποτέλεσμα, αναγκαστικά να δηλώνει «μερικώς ικανοποιημένος» για το ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, παρά για το περιεχόμενό της, το οποίο δεν αγγίζει την πραγματική οικονομία.

Και απλά δήλωσε «αισιόδοξος ότι μετά την σημερινή απόφαση, θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες ακόμη πιο φιλόδοξες μελλοντικά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, αλλά και την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα».

Την ίδια ώρα ο Γάλλος και ο Ιταλός, έκαναν πώς δεν καταλάβαιναν ότι η Γερμανία για άλλη μια φορά τους «μαστίγωσε» κι έκαναν αστείες «χαρούμενες» δηλώσεις.

Ομως στο γερμανικό γκρουπ δεν έχουν καμία διάθεση για άλλες συζητήσεις ειδικά για την αμοιβαιότητα του χρέους και το τύπωμα νέου χρήματος, κάτι που προϋποθέτει την έκδοση ευρωομολόγου.

Η ουσία της απόφασης είναι ένα νέο πλαίσιο ενυπόθηκων δανείων ύψους 500 δισ. ευρώ για τους εργαζόμενους ύψους 100 δισ. ευρώ (το ταμείο SURE), ένα για τις επιχειρήσεις με εγγυήσεις ύψους 200 δισ. ευρώ και για τα κράτη-μέλη με κεφάλαια έως 2% του ΑΕΠ του εκάστοτε κράτους-μέλους, συνολικού ύψους 240 δισεκατομμυρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα αναμένει λοιπόν δανεικά περί τα 2 δισ. από το ταμείο SURE, 4 δισ. για τις επιχειρήσεις και κάπου 3,7 δισ. από το 2% του ΑΕΠ. Αρα, 9,7 δισ. δανεικά εκεί που χρειαζόμαστε 50 δισ. δωρεάν βοήθεια για ανάταξη της οικονομίας! Ο Θεός μαζί μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.