ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τα «μπρος-πίσω» της κυβέρνησης για τα σχολεία – Πότε & ποια ανοίγουν – Πως θα γίνεται το μάθημα

Τα «μπρος-πίσω» της κυβέρνησης για τα σχολεία – Πότε & ποια ανοίγουν – Πως θα γίνεται το μάθημα

Σήμερα ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων, τόσο με δηλώσεις του πρωθυπουργού, όσο και μέσω του ειδικού εγγράφου που εξέδωσε η κυβέρνηση.

Τελικά τα πιο σημαντικά σχολεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας , τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν καθόλου παρά τα ρεπορτάζ και τις θετικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών. Αυτά τα σχολεία είναι τα πιο σημαντικά, καθώς αφορούν παιδιά τα οποία είναι πολύ μικρά για να μείνουν μόνα τους πολλές ώρες σπίτι, ενώ οι γονείς τους δουλεύουν.

Ανακοινώθηκε ότι τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου.

Μια εβδομάδα μετά στις 18 Μαΐου θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν το χωρισμό των τάξεων σε 15 άτομα την κάθε μία και την εκ περιτροπής διδασκαλίας τους μέρα παρά μέρα.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι θα υπάρξουν αναλυτικότερες ανακοινώσεις αύριο από την υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.