Ο Ν.Μηταράκης απαντά στο… «θα σας απελάσουμε» των αλλοδαπών – «Εμείς θα σας απελάσουμε» (βίντεο)

Ο Ν.Μηταράκης απαντά στο…  «θα σας απελάσουμε» των αλλοδαπών – «Εμείς θα σας απελάσουμε» (βίντεο)

Τη δική του απάντηση έδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή το συλλαλητήριο αλλοδαπών (οι οποίοι έχουν μπει “ετσιθελικά” στη χώρα) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Σύνταγμα και στο οποίο ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη» και «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική».

Δείτε βίντεο από το συλλαλητήριο αλλοδαπών:

«Η χώρα μας δίνει άσυλο σε αυτούς που το δικαιούνται βάσει του διεθνούς δικαίου, αλλά και θα προβαίνει σε απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Όλοι οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τις παροχές που λαμβάνουν για το διάστημα που τις δικαιούνται», ήταν το σχόλιο του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι η δυναμική κινητοποίηση, που στηρίχτηκε τόσο από το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη νεολαία της Κουμουνδούρου, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει τους εκπροσώπους των πολυάριθμων κοινοτήτων αλλοδαπών που συμμετείχαν.

Η ομιλία όμως του συντονιστή της ΚΕΡΦΑΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρου Κωνσταντίνου ήταν αυτή που έδωσε τον… αγωνιστικό τόνο.

«Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κωνσταντίνου μέσα σε χειροκροτήματα, από τα «… παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν». Το σύνθημα αυτό ακολούθησε την πορεία αλλοδαπών στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μαζί με τα,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες-όχι στις εξώσεις τις ρατσιστικές», «Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!», και «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.