ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Τσίοδρας: «Η μάσκα στα παιδιά θα έχει… εκπαιδευτικό χαρακτήρα»!

Σ.Τσίοδρας: «Η μάσκα στα παιδιά θα έχει… εκπαιδευτικό χαρακτήρα»!

Η μάσκα στα μικρά παιδιά θα έχει «εκπαιδευτικό χαρακτήρα», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοεί με αυτό.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκινώντας αναφέρθηκε στο εμβόλιο, το οποίο χαρακτήρισε πολύτιμο, ενώ τάχθηκε υπέρ της παγκόσμιας συνεργασίας για εξεύρεση… λύσης. «Αισιοδοξώ ότι θα έχουμε νέα από τις μελέτες για το εμβόλιο μέσα στον Οκτώβριο», είπε.

«Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μέθοδοι διδασκαλίας. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε.

Τάχθηκε υπέρ της χρήσης μάσκας, «αρκεί να γίνεται σωστά», δήλωσε και πρόσθεσε: «Την προτείνουν ο ΠΟΥ και η UNICEF. Πρέπει να συνοδεύεται με τήρηση των αποστάσεων».

«Η μάσκα θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν διάλειμμα μάσκας μέσα στις τάξεις», υπογράμμισε προκαλώντας έκπληξη.

«Με την επιβράβευση τα παιδιά θα υιοθετήσουν πιο εύκολα μια συμπεριφορά. Τους εξηγούμε πως η μάσκα και η κοινωνική απόσταση δεν θα μας οδηγήσουν στον αποκλεισμό», σημείωσε τασσόμενος κατά της τιμωρίας και υπέρ της επιβράβευσης.

Ωστόσο χαρακτήρισε την μάσκα «αναγκαίο κακό»:

«Δεν το έχω ξαναπεί, την θεωρώ ένα μαχαίρι με δύο όψεις τη μάσκα. Θα μας προφυλάξει, ώστε να μην χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα. Είναι ένα αναγκαίο κακό. Πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε σαν ένα προσωπικό lockdown».

«Η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται σωστά και πως τα σταγονίδια από ένα φτάρνισμα μπορεί να φτάσουν και τα 8 μέτρα. Η μάσκα προτείνεται από τον ΠΟΥ και την Unicef. Μόνη της όμως δεν προστατεύει αλλά πρέπει να γίνεται και αερισμός των χώρων. Ο ιός μεταδίδεται από σταγονίδια και η μάσκα προστατεύει αυτόν που την φοράει και πιο πολύ τους άλλους. Ειδικά για τα νήπια και τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού μπορεί η μάσκα να έχει προβλήματα και γι’ αυτό μπορεί να γίνεται και διάλειμμα μάσκας. Το παράδειγμα στα παιδιά το δίνουμε εμείς οι μεγάλοι, είπε ακόμα. Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν τον σκοπό της και να την αντιμετωπίσουν σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα. Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι και στα μεγαλύτερα με την πληροφόρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος θα μάθει να ζει με την πανδημία και όλοι πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Να ακούμε τους ειδικούς και όχι τους ψευδοεπιστήμονες», είπε κλείνοντας, καταδικάζοντας τα Fake news.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.