Διεθνολόγος και βουλευτής ΝΔ Τ.Χατζηβασιλείου: «Συζητάμε με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες»! (βίντεο)

Διεθνολόγος και βουλευτής ΝΔ Τ.Χατζηβασιλείου: «Συζητάμε με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες»! (βίντεο)

Μια δήλωση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα έκανε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha υποστήριξε πως η μοναδική διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία είναι οι θαλάσσιες ζώνες. Μάλιστα ο κ. Χατζηβασιλείου είναι διεθνολόγος στο επάγγελμα κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογήσει πιθανόν λάθος στην έκφραση, καθώς είναι δεδομένο πως γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ θαλάσσιων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

«Εμείς δεν φοβόμαστε τον διάλογο, το διεθνές δίκαιο μας δικαιώνει. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές, από εκεί που είχαμε μείνει, με ένα μόνο θέμα, θαλάσσιες ζώνες. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Γενικώς οι θαλάσσιες ζώνες λοιπόν στο τραπέζι με την Τουρκία, όπως ακριβώς επιθυμούσε η Τουρκία επί δεκαετίες. Σε αντίθεση με την εθνική μας γραμμή που ήταν πως η μόνη μας διαφορά για την οποία θα πάμε και στην Χάγη είναι η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η αντιστοιχούσα θαλάσσια ζώνη. Όχι γενικώς οι θαλάσσιες ζώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να υπενθυμίσουμε ότι και η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το Oruc Reis σταμάτησε τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για να γίνουν διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύσεις στις οποίες οι Τούρκοι πιστεύουν πως θα υπάρξει υποχώρηση από την ελληνική πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.