Δείπνο με… θέα την Ακρόπολη παραθέτει ο Κ.Μητσοτάκης στον Ε.Ράμα (φώτο)

Δείπνο με… θέα την Ακρόπολη παραθέτει ο Κ.Μητσοτάκης στον Ε.Ράμα (φώτο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει δείπνο στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα το βράδυ της Τρίτης. Στο δείπνο βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Ράμα βρίσκεται στην Αθήνα με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο Εντι Ράμα είχε χαρακτηρίσει «απολύτως συνεπή» με το Διεθνές Δίκαιο την επέκταση από την πλευρά της Ελλάδας των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Παράλληλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ελλάδα και είχε ισχυριστεί ότι ο ίδιος προσωπικά έχει προτείνει σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, από εκείνη του πρωθυπουργού Σαμαρά μέχρι τη σημερινή, ότι στις συνθήκες που οι δύο πλευρές έχουν τις δικές τους αμετάβλητες διεκδικήσεις που δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις, τότε να αποταθούν σε μια τρίτη πλευρά, φιλικά προσκείμενη προς τις δύο χώρες, η οποία να αναλάβει ρόλο διαιτησίας για ένα αποδεκτό αποτέλεσμα, ή να υπάρξει, σε συνεννόηση, προσφυγή στο αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο, κάτι που, κατά τον Ράμα, η ελληνική πλευρά δεν αποδέχθηκε.

Δείτε φωτογραφίες από το δείπνο του Κυρ. Μητσοτάκη στον Εντι Ράμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.