Γνωστή στοιχηματική εταιρεία με έδρα τη Μάλτα ζητά από τους Έλληνες τους Εξωτερικού να γυρίσουν να εργαστούν σε αυτή στα… Αγγλικά.

Με το πρόγραμμα «try this at home» – «δοκίμασε αυτό στο σπίτι» η εταιρεία η οποία είναι η πιο δημοφιλής στην Ελλάδα στο ιντερνετικό στοίχημα προσπαθεί να «προσελκύσει» τους Έλληνες του Εξωτερικού να έρθουν να εργαστούν στην Ελλάδα.

Μέσα στο πακέτο που προσφέρει η εταιρεία για να «δελεάσει» τους υποψηφίους είναι και υπηρεσίες όπως «βοήθεια στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού» , «προπληρωμένο τηλέφωνο μέχρι να εγκατασταθούν», βοήθεια να βρουν σπίτι και «καθοδήγηση με τις τοπικές αρχές».

Άραγε σε ποιους «Έλληνες του εξωτερικού» απευθύνεται η συγκεκριμένη εταιρία; Σε όσους έφυγαν από τη χώρα το… 1960, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, δεν μπορούν να διαβάσουν ελληνικά και δεν μπορούν να ανοίξουν ούτε και τραπεζικό λογαριασμό (υπόθεση 2 λεπτών).

Οι 470χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό (4,6% του πληθυσμού, όλοι σε παραγωγική ηλικία) μετά την ισοπέδωση των μνημονίων, ξέρουν μια χαρά ελληνικά όπως και να ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό ή να αγοράσουν μία κάρτα τηλεφώνου.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς διαπρέπουν και είμαστε σίγουροι πως… η βοήθεια στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού δεν πρόκειται να τους προσελκύσει πίσω στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!