Ντροπιαστικές δικαιολογίες της κυβέρνησης για τον ξυλοδαρμό του πολίτη: «Ήταν αριστερός» λένε Μ.Βορίδης και Κ.Κυρανάκης

Ντροπιαστικές δικαιολογίες της κυβέρνησης για τον ξυλοδαρμό του πολίτη: «Ήταν αριστερός» λένε Μ.Βορίδης και Κ.Κυρανάκης

Σε πρωτοφανή αιτιολόγηση της επιχείρησης ξυλοδαρμού των πολιτών χθες στη Νέα Σμύρνη προχώρησε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι ήταν ο «αριστερός» ο πολίτης τον οποίον ξυλοκόπησαν και από τον οποίο ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Καλεσμένος της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του OPEN ήταν σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης όπου κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου για συνωστισμό.

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του νεαρού και την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να «δικαιολογήσει» τον ξυλοδαρμό του πολίτη.

O κ. Κυρανάκης ανέφερε πως «κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει μια απαράδεκτη εικόνα ό,τι και να έχει κάνει αυτός ο κύριος ο οποίος συλλαμβάνεται. Δεν μπορεί να ξυλοκοπείται έτσι». «Ο κύριος ο συγκεκριμένος που συλλαμβάνεται κάτι έχει κάνει και θα σας το πω αμέσως μετά».

«Η ενημέρωση που έχουμε για τον συγκεκριμένο είναι ότι λέγεται [….]» είπε ο κ. Κυρανάκης με τον δημοσιογράφο, Άκη Παυλόπουλο, να τον διακόπτει λέγοντας: «Μη λέτε το όνομά του».

Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε, σημειώνοντας «ανήκει στην Ταξική Αντεπίθεση και συμμετείχε στην επίθεση που έγινε στο υπουργείο Υγείας προ ημερών για τον Κουφοντίνα, τον τρομοκράτη δολοφόνο».

«Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό που κάνατε» υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, με τον κ. Κυρανάκη να λέει ταυτόχρονα «Και συνεχίζω…».

Επιπλέον ο Κ.Κυρανάκης κατηγόρησε τον πολίτη πως πήγε να αφαιρέσει το όπλο του αστυνομικού, κάτι που δεν φαίνεται στα βίντεο.

Δείτε όσα είπε ο Κυρανάκης:

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1368835810632597505


Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και λίγη ώρα αργότερα και ο υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος υποστήριξε πως οι αστυνομικοί το έκαναν αυτό γιατί ο πολίτης αντιστάθηκε.

Ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και αυτός στην «αριστερή» πολιτική ιδιότητα του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η εικόνα ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας κύριος που περπατούσε αμέριμνος και δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς δεν είναι έτσι. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε εμπλακεί σε προηγούμενα επεισόδια, σε διαδηλώσεις για τον Δ.Κουφοντίνα».

«Εγώ λοιπόν όταν βλέπω μια εικόνα δεν μου λέει από μόνη της τίποτε η εικόνα, αν έχουν προηγηθεί πράγματα ή αν έπονται πράγματα ή αν λέγονται πράγματα εκείνη την ώρα τα οποία δεν τα ακούω, το ότι βλέπω πχ κάποιον ο οποίος δέχεται επίθεση από τους αστυνομικούς, εντάξει το βλέπουμε αυτό αλλά δεν σημαίνει αυτό αν αυτή είναι μια διαδικασία συλλήψεως στην οποία αυτός ανθίσταται ή στην οποία αυτός τους έχει εξυβρίσει πριν ή τους εξυβρίζει τώρα ή αν αυτό είναι ενταγμένο μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο αυτό όλο απομονώνεται και θα δείχνουμε μόνο την εικόνα», υπογράμμισε ο Μ.Βορίδης.

«Άρα η απάντησή μου είναι ότι διενεργείται διοικητική εξέταση προκειμένου να αναλυθούν οι λεπτομέρειες των περιστατικών. Απλώς επειδή εμφανίζεται μια εικόνα προς τα Μέσα ότι αυτοί είναι κάτι περαστικοί εδώ υπάρχει μια ανακοίνωση της αστυνομίας που λέει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι περαστικός, ήταν μέλος συγκεκριμένου κόμματος αριστερίστικου, ότι είχαν προηγηθεί επιθέσεις που όταν έγινε έλεγχος έγιναν καταγγελίες από πολίτες ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση και δεν τηρούνται τα μέτρα, ότι μετέβη εκεί μια ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ προκειμένου να κάνει ελέγχους, ότι ξεκινώντας να κάνουν ελέγχους δεχτήκαν επιθέσεις», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν από άτομα του αντιεξουσιαστικού και ακροαριστερού χώρου, ότι κατά τις επιθέσεις αυτές προσπάθησαν να κάνουν συλλήψεις και να κάνουν προσαγωγές. Αυτό είναι το πλαίσιο από εκεί και πέρα τις λεπτομέρειες των περιστατικών θα τις διερευνήσουν τα αρμόδια όργανα, μην εμφανίζεται ότι πήγαν κάποιοι αστυνομικοί οι οποίοι ήταν κάποιοι άνθρωποι που κάνανε μια βόλτα και βγάλανε το γκλόμπ και αρχίσανε και τους κοπανάγανε. Γιατί έτσι διακινείται», επισήμανε ο υπουργός.

Ακόμη σημείωσε ότι «εκείνο που δεν κάνει είναι να παγιδευόμαστε στη ρητορική της άκρας Αριστεράς και δυστυχώς στη ρητορική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διότι από τη μια μεριά λέμε ‘’η κόπωση’’».

Παράλληλα τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα χαρτί το οποίο φέρεται να δίνει εντολές στα στελέχη της ΝΔ να πάρουν την άνωθι θέση για το θέμα του ξυλοδαρμού.

Το pronews.gr έχει ξεκάθαρη γραμμή η οποία διαφέρει με τη γραμμή της αριστεράς όσο η μέρα με τη νύχτα. Αλλά η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών και ο ανηλεής ξυλοδαρμός χωρίς αιτία ενός πολίτη, έστω «αριστερού», όπως τον περιγράφουν ο υπουργός και βουλευτής ΝΔ αποτελεί σε πολιτικό επίπεδο διχαστική ενέργεια και σε υπηρεσιακό επίπεδο παραβίαση του όρκου που έχουν δώσει οι αστυνομικοί.

Αλίμονο αν αρχίσουμε να ξυλοκοπούμε τους πολίτες χωρίζοντας τους σε δεξιούς και αριστερούς, άλλωστε πολύ πρόσφατα ξυλοκοπήθηκαν και δεξιοί πολίτες στη Θεσσαλονίκη, στον Ασπρόπυργο και αλλού. Αυτά τα περί αριστερού πολίτη είναι γελοίες δικαιολογίες!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.