ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέος Γ.Παπανδρέου ο Κ.Μητσοτάκης: Το «λεφτά υπάρχουν» έγινε «το ΕΣΥ αντέχει» ενώ διασωληνώνουν ασθενείς σε διαδρόμους

Νέος Γ.Παπανδρέου ο Κ.Μητσοτάκης: Το «λεφτά υπάρχουν» έγινε «το ΕΣΥ αντέχει» ενώ διασωληνώνουν ασθενείς σε διαδρόμους

To εκτεταμένο lockdown κυβέρνησης και «ειδικών» (σσ. στην αποτυχία) λοιμωξιολόγων οδήγησε τελικά ταυτόχρονα σε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οικονομική καταστροφή, κάτι που έχει φέρει εδώ και καιρό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κατάσταση άρνησης της πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να βυθίζει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε κρίση (οικονομική & υγειονομική).

Έτσι μετά το ουτοπικό σχέδιο για οικονομική ανάπτυξη σε χώρα με 400 δισ. ευρώ χρέος, προχώρησε σε μία νέα διαπίστωση εκτός πραγματικότητας πως το «ΕΣΥ αντέχει» την ώρα που μόλις πριν μία βδομάδα βγήκαν φωτογραφίες με ασθενείς διασωληνωμένους στους διαδρόμους.

Συγκεκριμένα ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 741 ο κ.Μητσοτάκης πήγε στην απόλυτα αντιδημοφιλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας (άλλη μία αποτυχημένη επιλογή του) και δήλωσε πως

«Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω γιατρούς, υγειονομικούς, νοσηλευτές για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που εξακολουθούν να καταβάλλουν, ειδικά εδώ στα νοσοκομεία της Αττικής. Και βέβαια πρέπει να σας πω ότι έχουμε αθροίσει όλες τις δυνάμεις του ΕΣΥ, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του ιδιωτικού τομέα κάτω από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έτσι ώστε οργανωμένα και συντονισμένα να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτή την κρίση».

Δηλαδή αν δεν άντεχε το ΕΣΥ τι θα γινόταν; Θα τους διασωλήνωναν στις ταράτσες και στους κήπους; Και όλα τα χειρουργεία και οι θεραπείες άλλων ασθενειών που έχουν αναβληθεί; Κι αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο του «ΕΣΥ που αντέχει»;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πόνταρε όλα στο αποτυχημένο σκληρό lockdown (νο3 στον κόσμο) με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων-διασωληνωμένων-θανάτων και την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, που έφερε την πλήρη αδυναμία να ενισχύσει το ΕΣΥ φτάνοντας έτσι στο σημείο να επιστρατεύει με το ζόρι γιατρούς με την απειλή αυτόφωρου.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για τη χώρα αν είχε αφήσει την οικονομία να αναπνεύσει χωρίς παράλογες απαγορεύσεις και είχε προσλάβει γιατρούς…

Πλέον ανταγωνίζεται τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι μόνο στο πόσο βαθιά θα θάψει τη χώρα για γενιές με τον αποτυχημένο τρόπο που αντιμετώπισε μία κρίση αλλά και στο πόσο μακριά βρίσκεται η αντίληψή του από την πραγματικότητα, το «λεφτά υπάρχουν» έγινε «το ΕΣΥ αντέχει» και σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.