ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Τσίπρας: «Υποσχέσεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» – Κ.Μητσοτάκης: «Το Τσάμικο του Σαββόπουλου για εσάς»

Α.Τσίπρας: «Υποσχέσεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» – Κ.Μητσοτάκης: «Το Τσάμικο του Σαββόπουλου για εσάς»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτηση του είχε ασκήσει σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση, τονίζοντας πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αναφερόμενος προς τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι επιμένει σε ένα success story, την ώρα που οι πολίτες «πεθαίνουν και αγωνιούν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν θα αμφισβητήσω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη μια νέα αισιοδοξία και συνέχισε: Δεν θα δημιουργηθεί όμως με ρητορικά σχήματα και διαγγέλματα, με ανούσιες αντιπαραθέσεις, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, ανούσιες δίκες, αστυνομική καταστολή και καταιγισμό προπαγάνδας. Τον εξοργίζουν τον πολίτη όλα αυτά.

«Η πραγματικότητα είναι σκληρή για να παίζουμε παιχνίδια πολιτικής επικοινωνίας. Οι πολίτες απαιτούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τους καταλάβουμε και να τους σεβαστούμε. Να δράσουμε ακόμα και να παραμερίσουμε υπαρκτές διαφωνίες αν αυτό είναι αναγκαίο για να λύσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν κ. Μητσοτάκη όταν οι πολίτες παρακολουθούν διαχειριστική ανεπάρκεια, αντιφάσεις και μοιράζετε υποσχέσεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων για την «Ελλάδα του 2.0″». Καταλόγισε στον πρωθυπουργό, αυταρέσκεια, διαχειριστική ανικανότητα, ιδεοληψία, εχθροπάθεια και εχθρότητα για το ΕΣΥ, λέγοντας ότι «η προσφυγή στη βία των λόγων και έργων σας έχουν καταστήσει πολλαπλασιαστής αυτής της κρίσης.

Κάθε μέρα προετοιμάζετε το λάθος της επόμενης». Αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα και την χαλάρωσή τους, στους θανάτους και τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ καθώς και στο ζήτημα των εμβολίων λέγοντας πως «δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε. Ο μέσος πολίτης αδυνατεί να κατανοήσει τι του λέτε και δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη. Τώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή έρχεται η διαχειριστική ανεπάρκεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αποτυχία της Ευρώπης αλλά χαρακτήρισε «παρατηρητή» τον κ. Μητσοτάκη στο θέμα των εμβολίων. Πρότεινε μεταξύ άλλων να εξασφαλιστούν οι δόσεις των εμβολίων για τον ενεργό πληθυσμό.

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το γνωστό μοτίβο, ότι λίγο πολύ όλα τα έχουμε κάνει θάλασσα, ενώ άφησε αιχμές για τα έργα και τις ημέρες του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας. «

Σας διαβάζω ορισμένους τίτλους του Τύπου: «Διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους εκτός ΜΕΘ», «ξεψύχησε χωρίς να έχει βρει κρεβάτι στην εντατική», «λίστα θανάτου για μια θέση σε ΜΕΘ». Αυτά συνέβαιναν κ. Τσίπρα επί τέσσερα χρόνια επί της δική σας διακυβέρνησης χωρίς πανδημία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Και μας κουνάτε το δάκτυλο επειδή όντως υπάρχει μια μικρή αναμονή για ΜΕΘ και διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ σε συνθήκες πανδημίας».

Ειδικά εσείς κ. Τσίπρα στο ζήτημα των ΜΕΘ πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικός». Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος με τους στίχους του από το «Τσάμικο» όπως αυτός που λέει «κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «ο στίχος αυτός φαίνεται να γράφτηκε για εσάς».

Αναφορικά με την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική εικόνα ανέφερε ότι δείξατε ένα χάρτη που δείχνει όντως αυτή την εβδομάδα κόκκινη. Αλήθεια είναι. Δεν το κρύψαμε. Αυτό που περιέγραψα είναι τα στατιστικά στοιχεία στους 13 μήνες. Για αυτά θα κριθούμε και θα αξιολογηθούμε. Πρόσθεσε πως το κάνατε και για τα εμβόλια και ανέφερε ότι πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για δραστική αποτυχία της χώρας. Τα δεδομένα δεν σας επιβεβαιώνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτοξεύοντας βολές ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για κόμματα που τρέφονται από την πανδημία. Τόνισε ότι κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν χωρίς μνημόνια με το νταούλι στο χέρι και πρόσθεσε πως οι κορωνοκάπηλοι θα μείνουν χωρίς κορωνοϊό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.