ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα παράλογα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Αναγνωρίζει το Sputnik V για τους τουρίστες όχι όμως για τον ελληνικό λαό!

Τα παράλογα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Αναγνωρίζει το Sputnik V για τους τουρίστες όχι όμως για τον ελληνικό λαό!

Την ώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει απορρίψει το «σωτήριο» – βάσει των δεδομένων- ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, για τον ελληνικό λαό, η χώρα μας σύμφωνα με τον Χ.Θεοχάρη, το αναγνωρίζει ως ισοδύμανο με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εμβόλια, επιτρέποντας έτσι σε Ρώσους πολίτες να μπορούν να μας επισκεφθούν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με το Euroactiv o υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης διαβεβαίωσε τους Ρώσους ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού της Ελλάδας περιλαμβάνει το ρωσικό εμβόλιο ως ισοδύναμο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια για ταξιδιωτικούς σκοπούς.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει εγκρίνει τη χορήγηση του εμβόλιο του Sputnik V στην Ευρώπη, αφήνει ανοικτό στα κράτη μέλη της ΕΕ να αναγνωρίζουν αυτά τα εμβόλια, όπως το Ρωσικό Sputnik V, σε διμερές επίπεδο.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα για τους Ρώσους πολίτες που εμβολιάζονται να έρθουν χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε πρόσθετα τεστ», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό ιστότοπο Euractiv.

Όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν αμφισβητήσει έντονα το ρωσικό εμβόλιο.

Θυμίζουμε ότι στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προμηθευτεί δόσεις του ρωσικού εμβολίου μονομερώς ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών της ΕΕ και την απάντηση του πρωθυπουργού που υποστήριξε ότι «έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία».

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε στην ίδια αντιπαράθεση στη Βουλή, ότι η συζήτηση για το Sputnik V ίσως οφείλεται στην «σατανική σκέψη είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αυτό το οποίο έγινε στη Σλοβακία, όπου ο τέως συνάδελφός μου πρωθυπουργός επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik V, έγινε φοβερή κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του».

Η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε από την ίδια τη ρωσική εταιρεία από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρούν οι υπεύθυνοι για το εμβόλιο στο Twitter, αναπαράγοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

«Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!», ανέφερε η σχετική ανάρτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.