Η κυβέρνηση μετατρέπει σε «σκλάβους» τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ: Θα δουλεύουν μέχρι τις 22:30!

Η κυβέρνηση μετατρέπει σε «σκλάβους» τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ: Θα δουλεύουν μέχρι τις 22:30!

Σε ένα νομοθέτημα ενδεικτικό του πως βλέπει τους απλούς πολίτες και τους εργαζόμενους προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία επέκτεινε σήμερα το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τις 22:30 έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, προετοιμάζοντας το έδαφος για το νέο σαρωτικό εργασιακό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έγινε γνωστό το νέο διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων, σύμφωνα με την οποία όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν (γιατί να μην επιθυμούν άλλωστε τα σούπερ μάρκετ την αύξηση των εσόδων τους) μπορούν να λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:30, από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Αυτομάτως οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ λένε «αντίο» στο 8ωρο, παίρνοντας μία «γεύση» για το πως θα είναι η ζωή τους με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει ωράριο «ακόρντεον» και υπερωρίες που θα «πληρώνονται» με… ρεπό.

Άραγε γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει τα σούπερ μάρκετ τα οποία είναι με διαφορά ο πιο ευνοημένος κλάδος από την πανδημία;

Λίγες ώρες λοιπόν μετά τη νέα ΚΥΑ για το ωράριο την διεύρυνση στο ωράριο καταστημάτων τροφίμων, ο πρωθυπουργός ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο το οποίο προμοτάρει τη… δύναμη (!) που δίνει στον εργαζόμενο το νέο νομοσχέδιο.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1403292764272529409?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στις διανομές θα έχει περισσότερα δικαιώματα, ενώ θα έχει στο πλευρό του και νέα σημαντικά εργαλεία για τον καλύτερο έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάνει τους πολίτες να αισθάνονται πρωταγωνιστές σε σκηνή από ταινία του μετρ του σουρεαλισμού David Lynch.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.