ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Λατινοπούλου: Τι είπε για την παράνομη μετανάστευση, τα ελληνοτουρκικά και την κατάρρευση της έννομης τάξης στην Ελλάδα

«Κάθε παραβίαση συνόρων από την Τουρκία πρέπει να είναι αιτία πολέμου»

Α.Λατινοπούλου: Τι είπε για την παράνομη μετανάστευση, τα ελληνοτουρκικά και την κατάρρευση της έννομης τάξης στην Ελλάδα

 Η πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» Αφροδίτη Λατινοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Black Monday» της τηλεόρασης του PRONEWS και είπε πολλά και σημαντικά πράγματα για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία χρησιμοποιώντας αυτό που την χαρακτηρίζει περισσότερο: Την Λογική

Αναφερόμενη στην περιβόητη κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους για το ναυάγιο και την τραγωδία στην Πύλο είπε:

«Αυτό το οποίο γίνεται είναι ντροπή για τη χώρα και για μένα προσωπικά μπορώ να πω την λέξη, είναι καραγκιοζιλίκια.

Τι δουλειά έχουμε να κηρύξουμε τριήμερο εθνικό πένθος για λαθροεισβολείς ουσιαστικά, οι οποίοι πνίγηκαν σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Ας κηρύξει εθνικό πένθος η χώρα τους, δηλαδή δεν κηρύξανε εθνικό πένθος για τους ήρωες στα Ίμια, και κηρύσσουμε για αυτούς;

Πώς θα σκεφτόντουσαν αντίστοιχα οι γονείς των θυμάτων των Τεμπών;

Ντροπή και λυπάμαι να βλέπω υποτίθεται πατριωτικά κόμματα να συμμετέχουν σε αυτό το τριήμερο πένθος.

Και μην πεταχτεί κάποιος και πει ότι αυτό ήταν απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, γιατί η υπηρεσιακή κυβέρνηση κάνει ότι της πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι μία απόφαση Μητσοτάκη, ξεκάθαρα. Άρα είμαστε εναντίον σε αυτή την απόφαση η οποία είναι παράλογη κι εμείς εκπροσωπούμε την λογική.

Συνεχίζοντας την ανάλυση της για την παράνομη μετανάστευση είπε:

«Θα πρέπει να δούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι. Υπεύθυνη είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί αφήνει όλους αυτούς τους λαθροδιακινητές, δε θα πρεπε να υπάρχουν αυστηρότατες ποινές; Πού μένουν; Πού πάνε όλοι αυτοί; Φορτώθηκαν σε ένα καράβι και πάνε που; Και μην ξεχνάμε ότι στο καράβι αυτό ήταν μόνο άντρες ηλικίας 17 έως 55 ετών.

Από που έρχονται και που πηγαίνουν: Είμαστε χώρα; Ή είμαστε χώρος; Γιατί αν είμαστε χώρα πρέπει να μάθουμε να φυλάμε τα σύνορα.

Οι λαθρέμποροι πρέπει να τιμωρούνται όλοι αυστηρότατα. Με αυτά λοιπόν να ασχοληθεί η ΕΕ γιατί κι εμείς τα σύνορα της φυλάμε και να σταματήσει να ασχολείται με τα χάρτινα καλαμάκια και τα γκέι parade».

Αναφερόμενη στο γιατί τελικά τα δεξιά κόμματα δεν ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πολιτικό συνασπισμό είπε:

«Καταρχήν για να υπάρξει μία ένωση πρέπει να υπάρχει μία ταύτιση οράματος και μία ταύτιση απόψεων.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν και κοινά συμφέροντα. Κάποιος είναι εκεί και δεν είναι καν εκεί, άλλος θέλει να εμπορεύεται την ορθοδοξία, οι λεγόμενοι χριστέμποροι, άλλος είναι εκεί γιατί θέλει να εξυπηρετήσει κάποια άλλα συμφέροντα, οικονομικά ή οτιδήποτε άλλο.

Ο καθένας μπορεί να είναι εκεί, είτε γιατί θέλει μία καρέκλα, είτε μια θέση εξουσίας, είτε γιατί αύριο μεθαύριο, θέλει να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, άλλος πολύ απλά μπορεί να θέλει να γυρίζει κόμματα.

Σ’ αυτό το χώρο υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι οι οποίοι εξυπηρετούν διαφορετικές ατζέντες και διαφορετικά συμφέροντα. Για να υπάρξει λοιπόν μία σοβαρή πολιτική ένωση θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό πολιτικό όραμα».

Μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως είναι ξεκάθαρα αριστερό κόμμα, το οποίο δεν έχει καμία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την χαρακτήρισε μάλιστα ως «Νέα ΠΑΣΟΚρατία».

«80 με 90% αποτελείται από το ΠΑΣΟΚ, είναι ΠΑΣΟΚ αυτό το πράγμα δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενη στο ζήτημα της ασφάλειας στη χώρα είπε: «Κάποτε κοιμόμασταν με τα παράθυρα ανοιχτά, ακόμα και στο κέντρο των μεγάλων πόλεων.

Άρα προφανώς έχουμε πάει πίσω και όχι μπροστά.

Εδώ στην Ελλάδα επειδή η ανομία έχει γίνει συνήθεια και οι παράνομοι είναι εκτός φυλακών μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να μην έχουν καμία συνέπεια ουσιαστικά, προφανώς και δεν θα συνεχίσουν να το κάνουν;

Για ποια ασφάλεια μιλάμε; Οσοι ζούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην επαρχία πλέον δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με ασφάλεια.

Δεν το συζητάμε για τα παιδιά. Δεν το συζητάμε για τα στενά σοκάκια που δεν έχουν ούτε καν φως. Δεν το συζητάμε για τα πανεπιστήμια μας. Οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι ποινές είναι αστείες.

Πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών.

Θα πρέπει οι παράνομοι να τιμωρούνται και τα ισόβια να είναι ισόβια.

Επιτέλους να μην γίνεται μία ανθρωποκτονία και σε δυόμισι με τρία χρόνια να είναι έξω ο θύτης.

Το είδαμε και στην περίπτωση της δεκαοκτάχρονης που δολοφόνησε την σύντροφό της την εικοσιδυάχρονη.

Οκτώ χρόνια είναι η ποινή το ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι σε δύο με τρία χρόνια θα είναι έξω.

Σε μία νομοταγή χώρα πρέπει να ξεχωρίζουν οι νομοταγείς από τους παράνομους.Και πως γίνεται αυτό; Όταν οι μεν είναι ελεύθεροι και οι δε είναι στη φυλακή.

Υπάρχει δικαιοσύνη; Και όταν λέμε ότι υπάρχει στα πόσα χρόνια εκδικάζεται μία υπόθεση; Όταν μία δίκη μπορεί να κρατήσει πέντε, 10, 20 χρόνια.

Ταχύτερη λοιπόν απονομή δικαιοσύνης, αυστηρότερες ποινές, οι εγκληματίες να γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν αυστηρότατες ποινές και συνέπειες και δεν θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Το ίδιο αφορά και τα πανεπιστήμια γιατί και εκεί για παράνομους μιλάμε, τους «μπαχαλάκηδες», θα πρέπει να βλέπουν τα πανεπιστήμια με κιάλι.

Όχι να είναι μέσα στα πανεπιστήμια και να μπαινοβγαίνουν, ούτε να φτιάχνουν μολότοφ, ούτε να γκρεμίζουν βιβλιοθήκες, ούτε να αξιοποιούν τις αίθουσες διδασκαλίας για να αποθηκεύουν τα πολεμοφόδια τους.

Θα πρέπει στα πανεπιστήμια να υπάρχει περιφρούρηση, να είναι περιφραγμένα, να υπάρχουν κάρτες εισόδου, όχι να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει, κάμερες για να βλέπεις ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.

Σε ότι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα στο άρθρο 16 που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπε:

«Λέμε ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τραβήξει τον ανταγωνισμό προς τα πάνω. Χωρίς ανταγωνισμό βλέπουμε τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι σε τραγική κατάσταση».

Ό,τι αφορά τις περιβόητες «Πρέσπες του Αιγαίου» και τα ελληνοτουρκικά είπε:

«Η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς τα σύνορά μας. Εμείς από την άλλη είμαστε μία ισχυρή χώρα και πρέπει επιτέλους να δείξουμε στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Αυτό που λέμε είναι ότι οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων μας θα είναι casus belli. Ξεκάθαρα πράγματα. Για να ξέρει και Τουρκία μέχρι που μπορεί να είναι. Επίσης, είμαστε κατά των αποστρατιωτικοποιήσεων, κατά της οποιασδήποτε συνεκμετάλλευσης, και δεν κάνουμε καμιά υποχώρηση στο θέμα της ελληνικότητας του Αιγαίου, της Θράκης και της Μακεδονίας.

Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται μία ισχυρή ηγεσία. Δηλαδή τι; Θα δώσουμε δυο τρία νησιά στην Τουρκία για να μην μας πουν ότι δεν είμαστε καλοί γείτονες; Είμαστε υπέρ των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η χώρα πρέπει να εξοπλίζεται αλλά δεν βλέπουμε όμως να συμμετέχει πουθενά η ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Εμείς απλά αγοράζουμε εξοπλισμούς ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία τους παράγει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.