ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα κυβερνητική ομολογία για εξαγωγή του Predator στο Σουδάν από τον Α.Συρίγο: «Δώσαμε άδεια αλλά δεν ξέραμε τι ακριβώς ήταν»!

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος - Δεύτερη κυβερνητική ομολογία μετά τον Μ.Βαρβιτσιώτη

Νέα κυβερνητική ομολογία για εξαγωγή του Predator στο Σουδάν από τον Α.Συρίγο: «Δώσαμε άδεια αλλά δεν ξέραμε τι ακριβώς ήταν»!

Σε μια απίστευτη ομολογία για την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καθώς παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έδωσε την άδεια, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι… δεν ήξερε για το τι λογισμικό πρόκειται. 

Συγκεκριμένα, μετά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ακόμη ένα κυβερνητικό στέλεχος ομολόγησε πως η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Πρόκεται για τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, ο οποίος αναφερόμενος στο Predator τόνισε ότι «η εταιρία εξήγαγε, το κράτος έδωσε την άδεια», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκο Βούτση που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ να σημειώνει ότι το κράτος «ήταν υποχρεωμένο να μη τη δώσει», καθώς «τα spyware είναι απολύτως παράνομα να υπάρχουν στη χώρα, όχι να εξάγονται κιόλας».

Ο Α. Συρίγος στη συνέχεια, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την κυβέρνηση, προέβη σε μια ακόμα μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας, λέγοντας ότι «δεν ήταν γνωστό τι ακριβώς ήταν το λογισμικό που είχε δοθεί άδεια να εξαχθεί».

Πρόκειται για μια απίστευτη ομολογία από ένα στέλεχος της κυβέρνησης, το οποίο επί της ουσίας ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση έδωσε άδεια για την εξαγωγή ενός προϊόντος σε τρομοκράτες… χωρίς να γνωρίζει καν τι είναι! 

Η ισραηλινή Χάρετζ έγραφε ότι το Predator «στα χέρια του RSF θα γείρει την ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας αδίστακτης πρώην πολιτοφυλακής, φέρνοντας το Σουδάν ένα βήμα πιο κοντά σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.