
Η επίβλεψη των δρόμων κυρίως στην Αττική έχει εισέλθει ήδη σε νέα εποχή, με τις Αρχές να εξετάζουν μετά τις ΑΙ κάμερες και την χρήση drones και προηγμένων συστημάτων, προκειμένου να εντοπίζονται οι… παραβάτες αλλά και ταυτόχρονα να παρακολουθούνται οι πάντες.
H υποτιθέμενη τήρηση του ΚΟΚ, είναι μία «χρυσή» ευκαιρία για να τεθούν όλα υπό συνεχή έλεγχο.
Ήδη, οι έξυπνες κάμερες έχουν εγκατασταθεί σε βασικούς άξονες της πρωτεύουσας και καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε λεωφορειολωρίδες, διαδικασία που μέχρι πρότινος ήταν δύσκολη και απαιτούσε συνεχείς περιπολίες από τα περιπολικά της Τροχαίας.
Η αρχική φάση περιλαμβάνει τόσο σταθερές συσκευές σε σημεία όπως η κάθοδος και η άνοδος της Συγγρού σε διάφορα ύψη αλλά και κύριες λεωφόρους, όσο και κινητές κάμερες που βρίσκονται εγκατεστημένες πάνω σε λεωφορεία της Οργανισμός Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΣΥ).
Τα πρόστιμα για τη μη τήρηση των κανόνων στις λεωφορειολωρίδες ορίζονται στα 150 ευρώ για την πρώτη καταγεγραμμένη παράβαση.
Ωστόσο, χρειάζεται να ειπωθεί ότι η νομοθεσία προβλέπει αυξημένες ποινές σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων ή σοβαρών παραβάσεων, ακόμη και αφαίρεση διπλώματος.
Η διαδικασία ενημέρωσης των οδηγών γίνεται ψηφιακά, με την κοινοποίηση της κλήσης μέσω του gov.gr ή άλλων ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας, καθιστώντας την όλη διαδικασία ταχύτερη και πιο διαφανή.
Κατά επίσημη ενημέρωση η λειτουργία των «έξυπνων» καμερών μπήκε σε πλήρη παραγωγική λειτουργία ήδη και ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων κλήσεων μέσα σε αυτή την περίοδο.
Το σύστημα που καταγράφει παραβάσεις και μετατρέπει τις καταγραφές σε πρόστιμα ξεκίνησε να στέλνει τα πρώτα πρόστιμα από τα μέσα Φεβρουαρίου 2026, καθώς οι κάμερες πέρασαν από την πιλοτική λειτουργία στο κανονικό στάδιο.
Η επέκταση του συστήματος με κάμερες δεν περιορίζεται μόνο στις λεωφορειολωρίδες αλλά αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση χιλιάδων καμερών σε δρόμους, λεωφόρους και αυτοκινητόδρομους της Αττικής και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων τα επόμενα χρόνια.
Οι εν λόγω συσκευές είναι ικανές να καταγράφουν μεγάλο εύρος τροχαίων παραβάσεων, όπως υπέρβαση ταχύτητας, παράβαση ερυθρού σηματοδότη, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και μη χρήση κράνους ή ζώνης ασφαλείας.
Έτσι, πρσφέρεται η δυνατότητα στους αρμόδιους την δυνατότητα αυτοματοποιημένης βεβαίωσης και επιβολής προστίμων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.