ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Δ.Αυγέρη: «Αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη»

«Ο Κ.Μητσοτάκης έχει μία πολύ μεγάλη εργαλειοθήκη και χρησιμοποιεί ως εργαλείο οτιδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να του είναι χρήσιμο»

Δ.Αυγέρη: «Αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη»

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Ελλάδα και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, τονίζοντας παράλληλα πως είναι «αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη».

Ερωτηθείσα για την υποψηφιότητα του Φ.Μπελέρη, η Δ.Αυγέρη απάντησε:

«Ο Κ.Μητσοτάκης έχει μία πολύ μεγάλη εργαλειοθήκη και χρησιμοποιεί ως εργαλείο οτιδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να του είναι χρήσιμο, όχι μόνο κομματικά, αλλά και προσωπικά θα έλεγα.

Όμως, από την εργαλειοποίηση του ζητήματος των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας δε βγαίνει κανείς κερδισμένος, πολύ περισσότερο δε βγαίνει η ελληνική μειονότητα, ούτε η ελληνική εξωτερική πολιτική.

Εξάλλου, τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία, στη Βόρειο Ήπειρο, δεν είναι μόνον ένα ζήτημα μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας, είναι ζήτημα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αλβανία, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την ενταξιακή πορεία της.

Εμείς αυτό δεν το ξεχνάμε, δεν ξεχνάμε να το επισημαίνουμε και να το διεκδικούμε. Ο κ. Μητσοτάκης όταν επισκέφτηκε την Αλβανία το 2022, ξέχασε να το πει αυτό στον κ. Ράμα και αντιθέτως του απένειμε τα εύσημα μιλώντας για «πρόοδο σ’ αυτό τον τομέα».

Η Δώρα Αυγέρη επικεντρώθηκε στη χρονική συγκυρία της επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού στη χώρα μας και τον συγχρονισμό της με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Τουρκία.

«Έχουμε τον Αλβανό πρωθυπουργό που έρχεται μέσα σε αυτές τις συνθήκες στη χώρα μας και τον Έλληνα πρωθυπουργό που πηγαίνει στην Τουρκία ενώ μετατρέπεται σε τζαμί ένας ιερός χώρος της ορθοδοξίας.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς απ’ αυτή την αλλοπρόσαλλη και υποχωρητική θα σας έλεγα εγώ εξωτερική πολιτική;

Σκεφτείτε αυτό να γινόταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό είτε τον Στέφανο Κασσελάκη, είτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί να το διανοηθεί κανείς; Αυτοί που φορούν τις περικεφαλαίες της εθνικοφροσύνης και της πατριδοκαπηλίας τι θα είχαν κάνει;

Να σας θυμίσω σε τι κλίμα διεξάγονταν οι Ευρωεκλογές το 2019 και οι εθνικές εκλογές; Δεν μπορούσε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να επισκεφθεί καμία λαϊκή και κανέναν χώρο, για παράδειγμα στην Πέλλα, είτε σε άλλη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, γιατί είχε φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης να ποτίσει με πολύ ακροδεξιό δηλητήριο όλη την περιοχή, έσπειρε ακροδεξιό μίσος και εθνικιστικό παραλήρημα.

Σας μιλώ από μία περιοχή που είναι πάρα πολύ πληγωμένη από αυτό που έσπειρε ο κ. Μητσοτάκης την περίοδο του 2019 και μέχρι σήμερα», επεσήμανε η Δώρα Αυγέρη.

Η Δ.Αυγέρη αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή της στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Νότιας Αλβανίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου, στα οποία κάθε άλλο παρά απαντά η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη που ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και τη δημιουργία εντυπώσεων.

«Επισκέφτηκα το Σάββατο της Ανάστασης τη Νότια Αλβανία και είχα την ευκαιρία να κάνω Ανάσταση σε χωριά της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο. Τέσσερις αναστάσεις έκανα, σε τέσσερα διαφορετικά χωριά, σε τέσσερις διαφορετικές εκκλησίες. Ήταν μία μοναδική εμπειρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νομίζω ότι η παρουσία εκεί του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει έναν ιδιαίτερα συμβολισμό και θα σας έλεγα και μια ενθάρρυνση για την ελληνική μειονότητα, η οποία έχει πάρα πολλά ζητήματα, ζητήματα περιουσιών, κράτους δικαίου, ζητήματα που ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ τα θέτει και τα είχε θέσει και ως κυβέρνηση κι ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.