ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δ.Κουτσούμπας: «Επικίνδυνη εξέλιξη η επιστολική ψήφος – Ανοίγει τον δρόμο για αλλοίωση του εκλογικού σώματος»

«Η συγκεκριμένη διαδικασία θα εντείνει τους ήδη μεγάλους εκβιασμούς που υφίστανται οι εργαζόμενοι»

Δ.Κουτσούμπας: «Επικίνδυνη εξέλιξη η επιστολική ψήφος – Ανοίγει τον δρόμο για αλλοίωση του εκλογικού σώματος»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και σχολίασε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόσει την επιστολική ψήφο στις προσεχείς Ευρωεκλογές τονίζοντας ότι πρόκειται για «επικίνδυνη εξέλιξη που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για αλλοίωση του εκλογικού σώματος και αλλοίωση της ψήφου».

Παράλληλα σημείωσε πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα «εντείνει τους ήδη μεγάλους εκβιασμούς που υφίστανται οι εργαζόμενοι, από εργοδότες και άλλους παράγοντες στην ψήφο τους».

Παράλληλα, ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στα βιώματά του από την παιδική του ηλικία, την αγωνιστική παράδοση της οικογένειάς του στη Φθιώτιδα, τις εκτελέσεις και τις διώξεις που υπέστησαν άνθρωποι όπως ο παππούς, ο θείος που εκτελέστηκαν μαζί με άλλους δέκα συγχωριανούς τους τον Απρίλιο του 1944 από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές και ο πατέρας του.

Διηγήθηκε ακόμα αναμνήσεις από τα φοιτητικά χρόνια, τον αντιδικτατορικό αγώνα, την οργάνωσή του στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, περιγράφοντας παράλληλα τα δύσκολα, φτωχικά χρόνια που ζούσαν οι εργαζόμενοι της υπαίθρου και των πόλεων τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, μαζί όμως με τις αγωνιστικές τους διεκδικήσεις, τις απεργίες.

Απαντώντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και μεταξύ άλλων, στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ έχει τιμήσει πολλούς δημιουργούς που δεν είναι κομμουνιστές, επισήμανε ότι «η προσφορά μεγάλων ανθρώπων δεν κρίνεται από τις εκάστοτε πολιτικές επιλογές τους, κυρίως κρίνονται από την δημιουργικότητα και το μεγαλείο του έργου τους, δηλαδή αν αυτό το έργο συμβάλλει να πάει μπροστά ο άνθρωπος, η κοινωνία μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το προσωπικό του ύφος και το χιούμορ του, σημείωσε ότι «είναι στοιχείο του χαρακτήρα του» και θύμισε ότι «τόσο ο Χαρίλαος Φλωράκης όσο και η Αλέκα Παπαρήγα διακρίνονταν για το χιούμορ τους και τη δυνατότητά τους να συνομιλούν με τον λαό σε απλή γλώσσα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.