ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Τσακαλώτος: «Στηρίζουμε το Κίνημα της Πετσέτας»

Τι αναφέρει στην ανάρτηση του

Ε.Τσακαλώτος: «Στηρίζουμε το Κίνημα της Πετσέτας»

Υπέρμαχος του «Κινήματος της Πετσέτας» που ξεκίνησε από την Πάρο και εξαπλώνεται σε πολλά ελληνικά νησιά, δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στηρίζοντας το κίνημα εκείνων που διεκδικούν ελεύθερες παραλίες.

«Στηρίζουμε το Κίνημα της Πετσέτας» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα όσα έχουν σημειωθεί στην Πάρο που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Οι ακτιβιστικές δράσεις της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες έφεραν την εισαγγελική παρέμβαση για παράνομες καταλήψεις παραλιών στο νησί» σημειώνει και τονίζει:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά δίνουμε μάχες για την προστασία του δημόσιου χώρου και τη ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών» ανέφερε εκφράζοντας την στήριξή του σε εκείνους που παλεύουν «για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους έναντι της ανεξέλεγκτης και παράνομης καταστροφικής εκμετάλλευσης των παραλιών μας και του δημοσίου χώρου γενικότερα».

Τι είναι το «κίνημα της πετσέτας»

Πολίτες με «όπλο» την πετσέτα τους δίνουν τη μάχη κόντρα στην παράνομη κατάληψη παραλιών, διεκδικώντας την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές.

Πρόκειται για το «Κίνημα της Πετσέτας», που ξεκίνησε από την Πάρο, προκάλεσε μέχρι και εισαγγελική παρέμβαση και το οποίο αναμένεται να εξαπλωθεί και σε άλλα ελληνικά νησιά.

Στην Πάρο, οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται, καθώς δεν υπάρχει ελεύθερη παραλία, δηλαδή παραλία που δεν έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από το Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες, καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους και παρεμποδίζουν τους πολίτες που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

Πίσω από το «Κίνημα της Πετσέτας» βρίσκεται η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες – Save Paros Beaches».

Στο μεταξύ, η «φωνή» της Κίνησης είναι τόσο δυνατή, που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου τη διενέργεια έρευνας για την εφαρμογή της νομοθεσίας μετά τις καταγγελίες για καταπάτηση του αιγιαλού στην Πάρο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Στηρίζουμε την Κινηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες

Μια νίκη καταγράφηκε στο πεδίο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των πολιτών. Οι ακτιβιστικές δράσεις της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες έφεραν την εισαγγελική παρέμβαση για παράνομες καταλήψεις παραλιών στο νησί της Πάρου.

Τα μέλη της Κίνησης συγκέντρωσαν από τη διαύγεια στοιχεία για τα τις συμβάσεις και της παραχωρήσεις προς εκμετάλλευση και διαπίστωσαν τεράστιες αποκλίσεις.

Ενδεικτικό παράδειγμα, κάποιος νοικιάζει 16 τ.μ. και καταλαμβάνει 500 τ.μ. Οι κάτοικοι, με το Κίνημα της Πετσέτας προχώρησαν στη συμβολική ανακατάληψη των παραλιών Μαρτσέλο και Σάντα Μαρία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά δίνουμε μάχες για την προστασία του δημόσιου χώρου και τη ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. 

Είμαστε στο πλευρό των πολιτών και θα δίνουμε μαζί τις μάχες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους έναντι της ανεξέλεγκτης και παράνομης καταστροφικής εκμετάλλευσης των παραλιών μας και του δημοσίου χώρου γενικότερα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.