ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Εκλογές 2023: Λήγει η προθεσμία υποψηφιοτήτων και ψηφοδελτίων – Πόσο κοστίζει στα κόμματα η κάθοδος

Εκτός μέχρι στιγμής τα κόμματα των Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου και αυτο της Λατινοπούλου

Εκλογές 2023: Λήγει η προθεσμία υποψηφιοτήτων και ψηφοδελτίων – Πόσο κοστίζει στα κόμματα η κάθοδος

Σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή στον Άρειο Πάγο της λίστας υποψηφίων στις 59 εκλογικές περιφέρειες και των ψηφοδελτίων Επικρατείας των κομμάτων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εθνικές εκλογές της 21ης Μάιου.

Στην συνέχεια η Ολομέλεια του Α1 τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου θα εξετάσει εάν οι κομματικοί φάκελοι πληρούν τις προϋποθέσεις του εκλογικού νόμου (ποσόστωση, ποινικές ρήτρες για εγκληματικές οργανώσεις κ.α.) και έως την Τρίτη 2 Μαΐου θα ανακηρύξει σε δημόσια συνεδρίαση τους εκλογικούς συνδυασμούς που μπορούν να κατέβουν στις εκλογές.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική εγκύκλιο

Τότε θα γίνει γνωστό ποια κόμματα θα μετέχουν στην μάχη της κάλπης και αν τελικά θα επιτραπεί στο κόμμα του Η.Κασιδιάρη αλλά και στο «ΕΑΝ» του αντεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλο η συμμετοχή στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται, πως αρχικά δήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στις εκλογές συνολικά 50 κόμματα καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο το όνομα και το έμβλημα που επιθυμούν να τυπωθεί στα ψηφοδέλτια.

Ήδη έχουν απορριφθεί δύο κόμματα, η «Πατριωτική Ένωση» των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου και η Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Τα υπόλοιπα κόμματα που πέρασαν με επιτυχία την πρώτη φάση έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν έως αύριο την λίστα των υποψηφίων.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν αποτελεί μόνο μια γραφειοκρατική υποχρέωση καθώς ο σχετικός φάκελος πρέπει να συνοδεύεται από παράβολο ύψους 150 ευρώ για κάθε υποψήφιο που σημαίνει πως το συνολικό κόστος για κόμμα που θέλει να εκπροσωπηθεί αξιοπρεπώς σε όλη την επικράτεια διαμορφώνεται σε 40.000 – 50.000 ευρώ.

Το ποσό μάλιστα δεν επιστρέφεται εάν το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου απορρίψει την αίτηση. Ο συγκεκριμένος παράγοντας ενδεχομένως να λειτουργήσει αποτρεπτικά για συνδυασμούς που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα ή αποτελούν κόμμα – ταυτότητα.

Υπόμνημα κατά της καθόδου του κόμματος «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη θα καταθέσει η ΝΔ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο δελτίο ειδήσεων του Star υπογράμμισε πως «η ΝΔ ήταν σε αυτό το επίπεδο πάρα πολύ κάθετη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση η οποία θα μπορέσει να εισέλθει στην Βουλή. Είναι όχι μόνο ένα δημοκρατικό αίτημα αλλά νομίζω ότι είναι και μια ύψιστη απόδοση τιμής προς την ίδια την Δημοκρατία, που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον λόγο αυτό, προφανώς η ΝΔ που ήταν και η επισπεύδουσα πολιτική δύναμη των σχετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν από την Βουλή, θα καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη να μην ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.