ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ελλάδα, η χώρα που κλείνει την Ακρόπολη και σταματάει να λειτουργεί ως κράτος όταν έχει κρύο, βροχή, χιόνι, καύσωνα, κ.λ.π

Η χώρα για να λειτουργεί κανονικά πρέπει να έχει μέχρι 25 °C, δύο μποφόρ και σιγανή βροχή

Ελλάδα, η χώρα που κλείνει την Ακρόπολη και σταματάει να λειτουργεί ως κράτος όταν έχει κρύο, βροχή, χιόνι, καύσωνα, κ.λ.π

Πριν από λίγη ώρα αποφασίστηκε να κλείσει η Ακρόπολη, δηλαδή το μεγαλύτερο αρχαιολογικό αξιοθέατο της χώρας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, επειδή κατέρρευσε μία τουρίστρια λόγω του καύσωνα και της έντονης ζέστης.

Δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ο λόγος για τον οποίο κλείνει η Ακρόπολη καθώς για να πάει κάποιος σε αυτή, πηγαίνει με δική του επιλογή.

Ο τουρίστας γνωρίζει ότι σήμερα είναι μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα και αποφασίζει ο ίδιος εάν θεωρεί τον εαυτό του ικανό να αντέξει ή όχι τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Αυτός και μόνο αυτός γνωρίζει τις αντοχές του και επίσης είναι αυτός ο ίδιος (ή η ίδια} που θα λάβει και τα κατάλληλα μέτρα για να πάει εκεί.

Αν θα φοράει τα κατάλληλα ρούχα, αν θα φοράει καπέλο, αν θα έχει μαζί του άφθονο νερό και μάλιστα να διατηρείται δροσερό σε κάποιο «θερμός», κ.λ.π.

Για ποιο λόγο λοιπόν κλείνει η Ακρόπολη; Υπάρχει κάποιο σοβαρό εμπόδιο που να εμποδίζει την προσέλευση στο μνημείο;

Πιο κατανοητό θα ήταν να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για αυτές τις ημέρες που να είναι έτοιμο να επέμβει σε περίπτωση που κάποιος άνθρωπος ο οποίος θα επιλέξει να πάει στην Ακρόπολη, θα υποστεί κάποια δυσφορία–αδιαθεσία, υπερεκτιμώντας ίσως τις αντοχές του.

Άλλωστε, κάποιοι τουρίστες έχουν επιλέξει να έρθουν στη χώρα μας αυτές τις μέρες και δεν διαθέτουν χρόνο πότε θα ανοίξει πάλι η Ακρόπολη για να πάνε να την δουν και συνεπώς πρέπει να την βρουν ανοιχτή καθώς αυτή αποτελεί έναν εκ των βασικότερων λόγο για τον οποίο έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Εν ολίγοις, το συμπέρασμα που προκύπτει για την Ελλάδα ως χώρα, είναι πως αδυνατεί να λειτουργήσει κανονικά.

Δηλαδή ως κράτος, καθώς μόλις οι καιρικές συνθήκες υπερβούν κάποια συγκεκριμένα όρια, όλα παύουν να… υφίστανται.

Ξεπερνάει η θερμοκρασία τους 25 °C τότε ζεσταινόμαστε, κατεβαίνει κάτω από τους 15 °C τότε κρυώνουμε…

Βρέχει κάποια χιλιοστά νερού παραπάνω τότε πλημμυρίζουμε–πνιγόμαστε και η κυκλοφορία έξω είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

Χιονίζει; Κλείνουν οι δρόμοι λόγω των… χιονοπτώσεων ασχέτως ύψους χιονιού γιατί και πάλι κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους, οι οποίοι δεν καθαρίζονται εγκαίρως και καταλλήλως.

Φυσάει λίγο παραπάνω; Πάλι υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία του κράτους.

Δεν είναι δείγμα σοβαρού κράτους όταν εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και  τις «βαφτίζει» συνεχώς ακραίες και με ωραία βαρύγδουπα ονόματα.

Διότι, όποιος πει ότι στην Ελλάδα τα καλοκαίρια δεν έχουμε μέρες που «υδράργυρος» φτάνει τους 40-45 °C τότε μάλλον ζει στη Νορβηγία και απλώς κάνει επισκέψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.