ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ευρωεκλογές: Η Ν.Δ. παραμένει πρώτη αλλά συνεχίζει να χάνει δεξιούς ψηφοφόρους

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αναζητά μία εναλλακτική κυβερνητική λύση

Ευρωεκλογές: Η Ν.Δ. παραμένει πρώτη αλλά συνεχίζει να χάνει δεξιούς ψηφοφόρους

Έντονη είναι η ανησυχία στη Νέα Δημοκρατία λόγω του περιορισμού της εκλογικής επιρροής με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και μάλιστα λίγες μέρες πριν ανοίξει η κάλπη των Eυρωεκλογών.

Εκτός του γεγονότος ότι για πρώτη φορά βλέπουν την εκλογική τους επιρροή να μειώνεται στο 31% με βάση την πρόσφατη μέτρηση της Μetron Analysis, αυτό που πραγματικά τους φοβίζει είναι ότι οι λεγόμενοι ποιοτικοί δείκτες των μετρήσεων είναι πλέον αρνητικοί για την κυβέρνηση.

Οι ποιοτικοί δείκτες μπορεί να μην μεταφράζονται άμεσα σε ψήφους αλλά σε βάθος χρόνου είναι καταστρεπτικοί για μία κυβέρνηση, γιατί δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι της είναι έτοιμοι να την εγκαταλείψουν μόλις τους παρουσιαστεί μία εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Η εκτίμηση όλων είναι πως η κυβέρνηση θα πιάσει τον στόχο των Ευρωεκλογών, δηλαδή το 33%, μονάχα εάν καταφέρει να περιορίσει την αποχή των δικών της ψηφοφόρων.

Στη Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να επαναφέρουν στην μνήμη των ψηφοφόρων τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα κι αυτό είναι ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.

Αυτή τη στιγμή τα μόνα πεπραγμένα που υπάρχουν είναι αυτά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ελπίζουν στη Νέα Δημοκρατία ότι με κάποιο τρόπο θα μπορούσαν να θυμίσουν στους δεξιούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν το κόμμα μαζικά,  ότι πριν τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα.

Το πρόβλημα είναι ότι με βάση την δημοσκόπηση της Metron Analysis το 58% των συμμετεχόντων δηλώνει αποδοκιμασία για την κυβέρνηση!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που εκφράζουν αρνητική άποψη αυτοπροσδιορίζονται ως Δεξιοί και Κεντροδεξιοί!

Επίσης, το 69% απορρίπτει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική αποσταθεροποίησης σε περίπτωση που δεν ενισχύεται η Νέα Δημοκρατία.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η δυσαρέσκεια για τη Νέα Δημοκρατία είναι μη αναστρέψιμη.

Το πιο πιθανό είναι ότι Ευρωεκλογές δεν θα παρουσιάσουν κάτι τόσο σημαντικό που να αμφισβητηθεί η Νέα Δημοκρατία από την επόμενη μέρα.

Θα έχουν όμως «πυροδοτήσει» την έναρξη της «αποκαθήλωσής» της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.