ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή ”συναντήθηκαν” στο δάσος της Δαδιάς» λέει ο Β.Καιρίδης και αποποιείται τις ευθύνες

Όλοι φταίνε... εκτός από την κυβέρνηση

«Η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή ”συναντήθηκαν” στο δάσος της Δαδιάς» λέει ο Β.Καιρίδης και αποποιείται τις ευθύνες

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης αναφέρθηκε στη φωτιά στον Έβρο και υποστήριξε ότι φταίει η «συνάντηση» της «μεταναστευτικής κρίσης» με την «κλιματική αλλαγή». 

«Η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή ”συναντήθηκαν” στο δάσος της Δαδιάς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ.Καιρίδης.

Η φωτιά που καίει για 6η μέρα στο μέτωπο της Δαδιάς, άφησε πίσω της 18 νεκρούς παράνομους μετανάστες, καμένα σπίτια και ανεπανόρθωτη καταστροφή στο δάσος που τυλίχτηκε στις φλόγες για δεύτερη χρονιά.

Οι κάτοικοι του Έβρου καταγγέλλουν ότι είναι αντιμέτωποι με αυξημένες ροές παράνομων μεταναστών που κρύβονται στο δάσος και βάζουν φωτιές, με την κυβέρνηση να αποδεικνύεται ανεπαρκής στο να προστατεύσει τα εθνικά σύνορα.

Ωστόσο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, πιστός στη γραμμή Μητσοτάκη, τα «έριξε» στην κλιματική κρίση: «Είχαμε φέτος ένα δύσκολο μετεωρολογικά καλοκαίρι, το ξηρότερο, το θερμότερο, το πιο ευνοϊκό για τέτοιου τύπου πυρκαγιές. Εντάσσεται μέσα στην ευρύτερη κλιματική αλλαγή… είναι ένα διεθνές πρόβλημα» δήλωσε.

H κατάσταση είναι δραματική, ωστόσο ο Καιρίδης, όπως φυσικά και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν ανέλαβε την παραμικρή ευθύνη για την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και το πρωτοφανές φιάσκο. Παρακολουθούν αμέτοχοι τη χώρα να ισοπεδώνεται, επικαλούμενοι κάθε είδους… «κρίση», προκειμένου να καλύψουν την αποτυχία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.