Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Κ.Κυρανάκης για Β.Μπισμπίκη: «Εγώ δεν θα του σηκώσω το δάχτυλο» (βίντεο)

Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Κ.Κυρανάκης για Β.Μπισμπίκη: «Εγώ δεν θα του σηκώσω το δάχτυλο» (βίντεο)

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (2/10) μίλησε για το τροχαίο του Βασίλη Μπισμπίκη στη Φιλοθέη και τόνισε «εγώ δεν θα του σηκώσω το δάχτυλο».

Ο ηθοποιός προκάλεσε φθορές σε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα και μια μάντρα στη Φιλοθέη και στη συνέχεια να εγκατέλειψε το σημείο.

«Εμένα δεν μου αρέσει ένας υπουργός να σηκώνει το δάχτυλο σε έναν πολίτη που η υπόθεσή του ελέγχεται από τα δικαστήρια. Εγώ δεν θα σηκώσω το δάχτυλο στον Βασίλη Μπισμπίκη.

Η εγκατάλειψη πλέον αντιμετωπίζεται και ποινικά. Υπάρχουν διοικητικά μέτρα, υπάρχουν και ποινικά μέτρα. Άρα κάποιοι τίτλοι που λένε “α, πλήρωσε 1200 ευρώ και τη γλίτωσε”, δεν ισχύουν», είπε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό, τόσο ο Βασίλης Μπισμπίκης όσο και ο δικηγόρος του, δηλώνουν ότι δεν εγκατέλειψε και ενημέρωσε εντός του προβλεπόμενου από τον ΚΟΚ χρονικού ορίου τις αρχές για το περιστατικό.

Παράλληλα ο Κ.Κυρανάκης, αποσαφήνισε κάποια πράγματα για την νομοθεσία και τον νέο ΚΟΚ.

«Ο νέος κώδικας κατόπιν αιτήματος, δικαίου των συγγενών θυμάτων τροχαίων, άλλαξε και πλέον το αδίκημα της εγκατάλειψης αντιμετωπίζεται ως κακούργημα.

Να το ξέρουν όλοι όσοι έχουν στο μυαλό τους ότι εγκαταλείποντας θα έχουν καλύτερη μοίρα. Θα είναι σε χειρότερη, πολύ χειρότερη», ανέφερε σχετικά ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και τόνισε:

«Αν διαπιστωθεί σοβαρός κίνδυνος ζωής, κάθειρξη έως και 6 έτη. Βαριά σωματική βλάβη κάθειρξη έως και 10 έτη. Θάνατος κάθειρξη έως και 20 έτη.

Σα δολοφονία, είναι μια δολοφονία. Μάλιστα με την μέθοδο της υποτροπής που εφαρμόζεται, όταν πιάνεται κάποιος για μία παράβαση, τον αντιμετωπίζεις ως ύποπτο τέλεσης οδικών εγκλημάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.