ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κ.Μητσοτάκης από Νταβός: «Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας» (βίντεο)

«Η γεωγραφική μας θέση μας δίνει την δυνατότητα αυτή και μπορούμε να εξάγουμε έως και την Ουκρανία»

Κ.Μητσοτάκης από Νταβός: «Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας» (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός συμμετείχε σε συζήτηση για την Πράσινη Μετάβαση, και μεταξύ άλλων τόνισε πως «Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας».  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας, αναφέρθηκε στην διείσδυση των ΑΠΕ και πόσο φθηνές είναι και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Τόνισε ότι η χώρα μας αξιοποιεί την τεχνολογία και παίζουμε κυρίαρχο ρόλο στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ενεργειακή ασφάλεια και τον ρόλο της χώρας μας είπε ότι επι του παρόντος είμαστε έναν εισαγωγέας ενέργειας αλλά θέλουμε να γίνουμε πάροχος ενέργειας για τις Βαλκανικές χώρες.

«Η γεωγραφική μας θέση μας δίνει την δυνατότητα αυτή και μπορούμε να εξάγουμε έως και την Ουκρανία. Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά.

Έθεσε επίσης ως προτεραιότητα ενόψει και των ευρωεκλογών την εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσον αφορά τις ρυθμίσεις και εκμετάλλευση δυναμικής ενιαίας αγοράς μιλάμε πολύ γι’ αυτό είναι το βασικό μας πλεονέκτημα αλλά αν έχουμε γραφειοκρατικούς περιορισμούς τότε δεν θα έχουμε πλεονεκτική θέση αλλά μειονεκτική όταν ενθαρρύνουμε εταιρίες να επενδύουν στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.