ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκηνές από μπαρ του Φαρ-Ουέστ στο Ηράκλειο: «Αφήστε τα όπλα εκτός»! – Μαγνητικές πύλες στην συγκέντρωση Κ.Μητσοτάκη (φώτο)

Για να μην υπάρξουν οπλοφόροι μέσα στο πλήθος!

Σκηνές από μπαρ του Φαρ-Ουέστ στο Ηράκλειο: «Αφήστε τα όπλα εκτός»! – Μαγνητικές πύλες στην συγκέντρωση Κ.Μητσοτάκη (φώτο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες στο Ηράκλειο συγκέντρωση με μαγνητικές πύλες εισόδου προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος σε οπλοφόρους για στοιχειώδεις λόγους ασφαλείας.

Πρώτη φορά γίνεται αυτό στην Κρήτη και δεν είναι καθόλου παράδοξο, ούτε παράξενο, ειδικά αυτή την εποχή που τα πολιτικά πάθη είναι εξημμένα και δεν είναι και στα «πολύ πάνω του» ο Κυριάκος.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το cretapost.gr, δείχνουν δύο μαγνητικές πύλες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου έγινε η ομιλία, ενώ στο σημείο βρίσκονται άνθρωποι που φαίνεται να ελέγχουν τα προσωπικά αντικείμενα των πολιτών που προσήλθαν για να ακούσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κανείς δε θα μπορούσε βέβαια να υποβαθμίσει το ζήτημα της ασφάλειας των συγκεντρώσεων, ωστόσο η εικόνα των εξονυχιστικών ελέγχων υποβαθμίζει αισθητά το πόσο «ανοιχτή» είναι τελικά μια τέτοια πολιτική συγκέντρωση.

Άλλωστε, το γεγονός ότι όλο το κοινό της εκδήλωσης μπορεί να ελεγχθεί από δύο πύλες εισόδου, δείχνει και τη «μαζικότητα» της συγκέντρωσης.

Υπερβολικό; Καθόλου! Σχεδόν όλοι οι Κρητικοί οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Και η μεταφορά όπλων σε τέτοιες συγκεντρώσεις καλό είναι να αποφεύγεται.

Οι λάτρεις των ταινιών γουέστερν και της κουλτούρας της  «Άγριας Δύσης» σίγουρα θα θυμούνται τις πινακίδες των μπαρ: «Αφήστε τα όπλα σας στο μπαρ μπαίνοντας», όπως φαίνεται και στην φωτό. Κάτι τέτοιο ίσχυσε και στην συγκέντρωση Μητσοτάκη στην Κρήτη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.