ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μπογδάνος: «Ένας φασίστας έσωσε την Ελλάδα το 1940»

Μετωπική σύγκρουση του πρώην βουλευτή με τον Ανδρέα Μικρούτσικο

Κ.Μπογδάνος: «Ένας φασίστας έσωσε την Ελλάδα το 1940»

Ένταση επικράτησε -για ακόμα μία φορά- στο πλατό της Κατερίνας Καινούριου, μεταξύ του Ανδρέα Μικρούτσικου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, λόγω των όσων είπε ο πρώην βουλευτής για την ιστορική επέτειο του «όχι». 

Ο Κ.Μπογδάνος ανέφερε ότι «ένας φασίστας έσωσε την Ελλάδα το 1940, ο Ιωάννης Μεταξάς», προκαλώντας την οργή του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος του απάντησε: «Κούνια που σε κούναγε, τι σόι μαλαπέρδας θα γινόσουν», με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να λέει «Εγώ μιλάω ιστορικά», και ο πρώτος να τονίζει φανερά εκνευρισμένος: «Το «Όχι» το είπε ο λαός».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη συνέχεια δημοσίευσε και ένα βίντεο στο «Χ» (πρώην Twitter) για να δώσει ορισμένες ακόμη ιστορικές πληροφορίες.

«Στο σχολείο μας είπαν ότι το “όχι” το είπε ο ελληνικός λαός, στην πορεία αντιληφθήκαμε ότι πριν τον ελληνικό λαό το “όχι” το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς. Είναι ώρα να συμπληρώσουμε την εικόνα, υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο, ο Γεώργιος ο Δεύτερος, τότε βασιλέας των Ελλήνων. Βεβαίως το όχι το είπε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Δαγκλή στη Κηφισιά, ενώπιον του Ιταλού πρέσβη αλλά και της ελληνικής ιστορίας ο Ιωάννης Μεταξάς και βέβαια το έκανε πράξη με μια φωνή, με μια ψυχή, με μια καρδιά, ο ελληνικός λαός». 

«Ο εθνικός κυβερνήτης δεν μπορούσε να πει αυτό το “όχι” αν δεν είχε αποφασιστεί μαζί με τον τότε βασιλιά των Ελλήνων Γεώργιο ΙΙ», πρόσθεσε.

«Το όχι είναι και του Ιωάννη Μεταξά και του Γεωργίου του ΙΙ και του ελληνικού λαού. Αν είναι κάτι που μας διδάσκει το “όχι” είναι ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αν είμαστε ενωμένοι». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.