ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κ.Πιερρακάκης: «Αν ο γονιός δεν υπογράψει το νέο κανονισμό το παιδί δεν θα πηγαίνει σχολείο»!

Η κυβέρνηση με πολιτική τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιδιώκει την παράδοση άνευ όρων των γονέων-πολιτών!

Κ.Πιερρακάκης: «Αν ο γονιός δεν υπογράψει το νέο κανονισμό το παιδί δεν θα πηγαίνει σχολείο»!

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης δήλωσε αναφερόμενος για το νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, ότι «αν δεν τον υπογράψει ο γονιός, το παιδί δεν θα εγγράφεται στο σχολείο»!

Με λίγα λόγια αυτό που λέει είναι πως οι γονείς υποχρεωτικά θα συμφωνήσουν με το νέο κανονισμό, υποχρεωτικά θα τον αποδεχτούν και υποχρεωτικά θα τον εφαρμόσουν αλλιώς το παιδί τους δε θα πηγαίνει σχολείο!

Δεν αρκεί στην κυβέρνηση το ότι θα επιβάλει τον κανονισμό στους γονείς και θα τον εφαρμόσουν με το έτσι θέλω, θέλει επίσης με το έτσι θέλω να τον αποδεχτούν συνειδησιακά βάζοντας την υπογραφή τους!

Δηλαδή ζητούν την πλήρη υποταγή των πολιτών με πρακτικές που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

Παράλληλα εξήγησε ότι «δεν βάζουμε εμείς απoβολές αλλά δίνουμε εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να αποφασίσουν τις ποινές».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «απόλυτη κόκκινη γραμμή την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος όταν παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα παιδιών με βίντεο που καταγράφηκε με κινητό».

Ειδικά για την επιστροφή της 5ημερης αποβολής ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει μόνο πλαίσιο συνεπειών αλλά και δράσεις ενεργού πολιτή που θα πραγματοποιούνται στα σχολεία. Το πλαίσιο αυτό λειτουργούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όχι πάντα τέλεια, πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε».

Ο υπουργός Παιδείας έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στην εφαρμογή e-parents στην οποία οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν στοιχεία όπως οι επιδόσεις των παιδιών τους, οι βαθμοί ή οι απουσίες βάσει των στοιχείων που θα προέρχονται από το δίκτυο myschool.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο ψηφιακό φροντιστήριο και «στην απλή ιδέα να δώσουμε δωρεάν μορφωτικό υλικό σε όλα τα παιδιά για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των Πανελλαδικών».

Όπως είπε «θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες, πρώτα από το Γυμνάσιο με γλώσσα και μαθηματικά. Στόχος από τον Σεπέμβριο να χτίσουμε το υλικό για όλα τα μαθήματα για να βοηθήσουμε τα παιδιά που θα δίνουν πανελλαδικές με δωρεάν τηλεκπαίδευση τις απογευματινές ώρες για όσα παιδιά το επιθυμούν».

Σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια αφού σημείωσε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης αφορά και την δημιουργία παραρτημάτων και τη σύμπραξη με ελληνικά πανεπιστήμια για μεταπτυχιακά προγράμματα, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «βλέπουμε ξένα πανεπιστήμια που επικοινωνουν μαζί μας και για τα δύο. Το πιο άμεσο είναι για τα μεταπτυχιακά γιατί είναι κάτι που μπορεί να ξεκινήσει αύριο ενώ το άλλο για παραρτήματα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2025».

Ερωτηθείς για νέους διορισμούς υπενθύμισε ότι «τα τελευταία χρόνια είχαμε 27.000 μόνιμους διορισμούς, περισσότερους από ό,τι οι αφυπυηρετήσεις», πρόσθεσε ότι «θέλουμε περισσότερους μόνιμους διορισμούς παρά αναπληρωτές που έχουν στηρίξει το σύστημα με όλο τους το είναι τα τελευταία χρόνια. Θα γίνουν και άλλοι μόνιμοι διορισμοί αλλά θα ανακοινωθούν όταν έρθει η ώρα».

Όσον αφορά, τέλος, τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις είπε ότι «υπάρχει ένα κεκτημένο: οι πανελλαδικές θεασμικά είναι μια επιλογή που έχουμε κάνει εδώ και 10ετιες και σεβόμαστε πόσο αντικειμενικές είναι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν όμως και πράγατα που μπορεί να βελτιωθούν: π.χ. το πώς βγαίνουν τα θέματα. Στο υπ. Παιδείας εκεί που βγαίνουν τα θέματα είναι σαν να μπείνεις σε μπούνκερ σε διαβαθισμένη περιοχή του υπουργείου Άμυνας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.