ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Βελόπουλος για F-35: «Να δούμε τη σύμβαση πρώτα» – Ζήτημα το ODIN που ενημερώνει τις ΗΠΑ πως χρησιμοποιείται το αεροσκάφος

Θα μπει η Ελλάδα στο «κλειστό» κλαμπ των… 17 χωρών;

Κ.Βελόπουλος για F-35: «Να δούμε τη σύμβαση πρώτα»  – Ζήτημα  το ODIN που ενημερώνει τις ΗΠΑ πως χρησιμοποιείται το αεροσκάφος

Τον προβληματισμό του για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 -σε ένα πολύ μικρό αριθμό των 20 αεροσκαφών-, εξέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος.

Τα  αεροσκάφη δεν φέρουν βαρύ οπλισμό, αλλά μια υψηλής ανάλυσης διάταξη υπέρυθρων αισθητήρων και ένα ραντάρ AESA ο προβληματισμός έγκειται στο σύστημα ODIN (πρώην ALIS) που ενημερώνει τις ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή για το που και πως χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης το αεροσκάφος.  

Ο  κ. Βελόπουλος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του υποστήριξε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι πολύ ακριβό αεροσκάφος και έχει βγάλει και μικροπροβληματάκια. Δεν είναι τόσο δοκιμασμένο».

Όταν, δε, ρωτήθηκε εάν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο όταν εισαχθεί στη Βουλή απάντησε:

«Ας το φέρουν να δω τι συμπαραγωγή πετύχαμε, διότι η Τουρκία που είχε μπει στο πρόγραμμα πέτυχε συμπαραγωγή».

Μετά τις δηλώσεις του στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής, ο κ.Βελόπουλος επανήλθε με tweet για τα F-35.

«Όχι ρε παιδιά δεν έχουν μικρά προβληματάκια τα f-35!

Να πάρουμε γουρούνι στο σακί χωρίς να δούμε τη σύμβαση χωρίς να δούμε λεπτομέρειες και να υπογράψουμε να δώσουμε μερικά δισεκατομμύρια, επειδή το λένε οι της #νδ στα τυφλά ε;» έγραψε σε μία από τις αναρτήσεις του εκφράζοντας τις αμφιβολίες του  για την αγορά των μαχητικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.