ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κυβέρνηση: «Αυξάνεται η φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες» – Διακίνησαν ψεύτικη δήλωση για να το «μαζέψουν» (ντοκουμέντο)

«Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος» δήλωσε ο Χ.Θεοχάρης - Η δήλωση που εξαφανίστηκε

Κυβέρνηση: «Αυξάνεται η φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες» – Διακίνησαν ψεύτικη δήλωση για να το «μαζέψουν» (ντοκουμέντο)

Με έναν απαράδεκτο τρόπο προσπάθησε η κυβέρνηση να «μαζέψει» τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, περί αύξησης της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Συγκεκριμένα ο Χ.Θεοχάρης είπε σε συνέντευξή του, όταν ερωτήθηκε για το αν αναμένεται αύξηση φορολογικών συντελεστών: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια. Είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Είμαστε σε ένα στάδιο προ-αξιολόγησης, εξετάζουμε δημοσιονομικά διάφορα σενάρια».

«Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος», απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με το αν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να το αναλάβει σε περίπτωση διαφοροποίησης του φορολογικού συντελεστή στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

«Οι αλλαγές στο φορολογικό μοντέλο μπορούν να μας βοηθήσουν σ’ αυτή τη μάχη, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος», ξεκαθάρισε.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και έτσι το μεσημέρι της Πέμπτης (28/9) το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προσπάθησε να «μαζέψει» τα όσα είπε ο Χ.Θεοχάρης δημοσιεύοντας μία ανακοίνωση με τις δηλώσεις του υφυπουργού, στην οποία αναγραφόταν – και μάλιστα και στον τίτλο – : «ο κ. Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών», λόγια τα οποία  ουδέποτε βγήκαν από το στόμα του κ. Θεοχάρη.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών προχώρησε στη δημοσίευση μίας ανακοίνωσης Τύπου με τίτλο: «Χάρης Θεοχάρης: Δεν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές – Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός», η οποία αποτελούσε «απομαγνητοφώνηση» των δηλώσεων του υφυπουργού σε ραδιόφωνο.

Ο Χάρης Θεοχάρης ήταν προσκεκλημένος προκειμένου να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» και να δώσει απαντήσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αντέδρασαν μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, όπου διαμήνυσε την αύξηση της φορολογίας στον κλάδο, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο ουδέποτε ανέφερε ότι «δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές», με την ανακοίνωση του υπουργείου να προσθέτει ψευδώς τη συγκεκριμένη δήλωση, η οποία κυκλοφόρησε σε πληθώρα μέσων ενημέρωσης αποτελώντας μάλιστα και τον τίτλο των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, ακριβώς όπως πρωτοδημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου. Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών προχώρησε σε διαγραφή της επίμαχης ανακοίνωσης Τύπου από τον επίσημο ιστότοπό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.