Η Τουρκία τους μπλόκαρε με μια κίνηση το μισό Αιγαίο και αυτοί είναι ακόμα διακοπές...

«Λεφτά υπάρχουν» για τους ανθρώπους της ΠτΔ – Ο Κ.Τασούλας δίνει επίδομα 300 ευρώ

Η απόφαση προβλέπει επίδομα ειδικών καθηκόντων για το προσωπικό της Προεδρίας

«Λεφτά υπάρχουν» για τους ανθρώπους της ΠτΔ – Ο Κ.Τασούλας δίνει επίδομα 300 ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σε ειδική μισθολογική μεταχείριση τίθεται το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καθώς απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος ειδικών καθηκόντων.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 21 Αυγούστου, έπειτα από σχετική πρόταση της Γενικής Γραμματέως της Προεδρίας στις 24 Ιουλίου, και αφορά το προσωπικό που υπηρετεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στην Υπηρεσία Ασφαλείας του Προέδρου και στην Προεδρική Φρουρά.

Το βασικό επίδομα ανέρχεται σε 250 ευρώ τον μήνα και αφορά πολιτικό και ένστολο προσωπικό, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας ή τον τρόπο στελέχωσης της κάθε θέσης.

Για συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης προβλέπεται επιπλέον ποσό 50 ευρώ τον μήνα, με αποτέλεσμα το συνολικό επίδομα να φτάνει τα 300 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας, διευθυντές γραφείων, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, προϊστάμενοι, ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Προεδρικής Φρουράς.

Αναδρομική ισχύς από τον Ιούλιο

Η ρύθμιση δεν ισχύει μόνο από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης. Έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου 2026, γεγονός που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν την προβλεπόμενη πρόσθετη αμοιβή και για το διάστημα που έχει ήδη μεσολαβήσει.

Η συγκεκριμένη μισθολογική παρέμβαση έχει και σημαντικό δημοσιονομικό αποτύπωμα. Για το 2026, η συνολική επιβάρυνση υπολογίζεται σε περίπου 600.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Αντίστοιχες δαπάνες προβλέπονται και για τα επόμενα έτη.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.