ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέα περίπτωση βουλευτή της ΝΔ που φοροδιαφεύγει και πραγματοποιεί «business» μέσω του Δημοσίου

Πώς οι «γαλάζιοι» βουλευτές πραγματοποιούν «χρυσές» δουλειές χρησιμοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό

Νέα περίπτωση βουλευτή της ΝΔ που φοροδιαφεύγει και πραγματοποιεί «business» μέσω του Δημοσίου

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς, βουλευτής ΝΔ από το 2019 και πρώην Δήμαρχος Λαμιέων από 1998 έως το 2014, είναι μία ακόμα περίπτωση κυβερνητικού βουλευτή, που φοροδιαφεύγει και αποκρύπτει εισοδήματα, ενώ χρησιμοποιεί και τον κρατικό μηχανισμό για να παράγει κέρδη.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής φαίνεται από δημοσιευμένα στοιχεία, ότι επί σειρά ετών φοροδιαφεύγει για εισοδήματα μίσθωσης 4όροφου κτιρίου ιδιοκτησίας του.

Το συγκεκριμένο κτίριο, όπου στεγάζει και το πολιτικό του γραφείο, το μισθώνει σε υπηρεσία του δημοσίου και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας!

Το γεγονός ότι κάποιος βουλευτής και πρώην δήμαρχος χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να ενοικιάσει σε φορείς του δημοσίου ακίνητό ιδιοκτησίας του είναι σίγουρα ανήθικο, αλλά σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι και παράνομο.

Όμως, το παράνομο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ενώ μόνο από το εν λόγω ακίνητο λαμβάνει περισσότερα από 23.000 ευρώ ετησίως, στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ δηλώνει σταθερά όλα τα χρόνια ως βουλευτής εισοδήματα από όλα του τα ακίνητα το ποσό των 12.000 ευρώ ετησίως!

Σημειώνεται ότι οι 12.000 ευρώ αποτελούν το όριο της χαμηλότερης κλίμακας φορολόγησης εισοδημάτων από ενοίκια.

Εξίσου ενδιαφέρον ειναι ότι στις δημοσιευμένες καταστάσεις του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του, εμφανίζεται να χρωστάει δάνεια πάνω από 720.000 ευρώ χωρίς να έχει αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ!

Ο κ Κοτρωνιάς έλαβε το 2007 και το 2010 δάνεια χωρίς να έχει αποπληρώσει κανένα μέρος αυτών, αφού φαίνεται ότι το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του αρχικού.

Τη στιγμή που σπίτια δανειοληπτών βγαίνουν συνεχώς στο «σφυρί», μάλιστα από… άλλους βουλευτές της ΝΔ όπως στην περίπτωση του Α.Πάτση.

Το όνομά του συγκεκριμένου εμφανίζεται εμπλεκόμενο σε κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση, αφού κατά τη θητεία του ως δήμαρχος δημιουργήθηκε έλλειμμα 200.000 ευρώ στο Δ’ ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων και «εξαφανίστηκαν» 1.500.000 ευρώ επιχορηγήσεων από το Δήμο Λαμιέων προς το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.