Έρχεται «βαρύς» χειμώνας. Στις τσέπες μας...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο η Κ.Παπακώστα – Ξεκινούν οι δίκες των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο η Κ.Παπακώστα – Ξεκινούν οι δίκες των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στο ακροατήριο περνά σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, η υπόθεση της βουλευτού Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Παπακώστα, σηματοδοτώντας την έναρξη του δικαστικού κύκλου για τις ξεχωριστές υποθέσεις τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ που συνδέονται με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η δίκη διεξάγεται στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ισχύει για τη βουλευτή εξαιτίας της δικηγορικής της ιδιότητας.

Στο εδώλιο μαζί με την Κατερίνα Παπακώστα βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς. Η υπόθεση αφορά πλημμεληματικές πράξεις που φέρονται να συνδέονται με ενισχύσεις που καταβλήθηκαν το 2021 σε κτηνοτρόφο-παραγωγό από την εκλογική περιφέρεια της βουλευτού, βάσει ανακριβών δηλώσεων.

Στην Κατερίνα Παπακώστα αποδίδονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε απιστία, ηθική αυτουργία σε παράνομη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και απόπειρα απάτης με υπολογιστή.

Οι συγκατηγορούμενοί της αντιμετωπίζουν, ανά περίπτωση, κατηγορίες ως φυσικοί αυτουργοί για αδικήματα όπως απιστία και απάτη.

Η ποινική διαδικασία σε βάρος των τεσσάρων βουλευτών κινήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μετά την άρση της κοινοβουλευτικής τους ασυλίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης οι Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Μπουκώρος και Μάξιμος Σενετάκης.

Πότε θα δικαστούν οι άλλοι τρεις βουλευτές

Οι υποθέσεις των υπόλοιπων τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχουν προσδιοριστεί για διαφορετικές ημερομηνίες, καθώς πρόκειται για ξεχωριστές δικογραφίες.

Η δίκη του Χρήστου Μπουκώρου έχει οριστεί για τις 27 Οκτωβρίου, του Μάξιμου Σενετάκη για τις 30 Οκτωβρίου, ενώ η υπόθεση του Κώστα Σκρέκα θα εξεταστεί στις 12 Νοεμβρίου.

Με τη σημερινή διαδικασία ανοίγει έτσι ένας διαδοχικός δικαστικός κύκλος για τις υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.