ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Όταν ο Α.Τσίπρας «έστησε» τον Β.Πούτιν στο Πεκίνο το 2017 (βίντεο)

Το άγνωστο παρασκήνιο, ο εκνευρισμός και τα χαμόγελα

Όταν ο Α.Τσίπρας «έστησε» τον Β.Πούτιν στο Πεκίνο το 2017 (βίντεο)

Τον Μάιο του 2017 ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στο φόρουμ της κινεζικής πρωτοβουλίας «One belt One road».

Στις 14 Μαΐου το πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα βαρύ, με συνεχόμενες συναντήσεις όπως με τη Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλων ηγετών στο Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο της Κίνας αρκετά χιλιόμετρα έξω από το Πεκίνο.

Η συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο όμως είναι στο οικιστικό συγκρότημα της κινεζικής κυβέρνησης σχεδόν μια ώρα μακριά από το συνεδριακό κέντρο. Αρκετοί από τους δημοσιογράφους έχουμε μεταφερθεί πιο νωρίς στον τόπο συνάντησης για τον καθιερωμένο έλεγχο ασφαλείας αναμένοντας την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα.

Η ασφάλεια μας του Ρώσου Προέδρου οδηγεί τους δημοσιογράφους στην αίθουσα που θα γίνει η συνάντηση, ενώ στο διάδρομο της εισόδου έχουμε μείνει τέσσερα άτομα. Οι δυο κάμερες, μια από κάθε πλευρά και δυο φωτογράφοι, ο ένας εκ των δυο είναι ο υπογράφων.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει φτάσει και τον οδηγούν μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία σε μια παρακείμενη αίθουσα. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει να πάει στην τουαλέτα να φρεσκαριστεί.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εν τω μεταξύ την ίδια ώρα κατεβαίνει στο διάδρομο για να υποδεχτεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό, χωρίς όμως κάποιος να τον ενημερώσει στο πού βρίσκεται.

Στο βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του ο δημοσιογράφος της «Komsomolskaya Pravda» Ντμίτρι Σμιρνόφ, από την αναμονή φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι εμφανώς εκνευρισμένος και βηματίζει πάνω κάτω.

Έχουν περάσει σχεδόν δυο λεπτά από τη στιγμή που έχει κατέβει στο σημείο υποδοχής και τότε καθώς μας ρίχνει ένα βλέμμα ο Πούτιν, του φωνάζω «Πριβέτ Πρεσιντέντ» [γειά σου Πρόεδρε].

Σκάει ένα χαμόγελο και σηκώνει το χέρι του για να με χαιρετήσει (βίντεο 1:26). Την ίδια στιγμή του κάνω με τα χέρια την κίνηση ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός πλένει τα χέρια του.

Ο εκνευρισμός εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και στο υπόλοιπο του βίντεο χαμογελάει ενώ είναι ιδιαίτερα θερμή η χειραψία του Ρώσου Προέδρου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυο λέξεις και μια κίνηση εκτόνωσαν την ένταση και η συνάντηση των δυο ηγετών εξελίχθηκε σε πολύ καλό επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.