
Ο Παύλος Ντε Γκρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πολλά περνάνε από το μυαλό μου».
«Έχω πάρει υπηκοότητα και ζω με το όνομά μου μαζί σας, είμαι Έλληνας που μεγάλωσε στο εξωτερικό και έχω επιστρέψει. Θέλω να είμαι χρήσιμος στη χώρα μου δεν ζητώ να κάνω κάτι διαφορετικό» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης.
Στην ερώτηση, δε, για το παράδειγμα του κόμματος του τελευταίου βασιλιά της Βουλγαρίας, Συμεών, που κέρδισε εκλογές, ο Παύλος ντε Γκρες είπε «πολλά περνάνε από το μυαλό μου, με ενδιαφέρει η πολιτική πάρα πολύ, η ζωή μου έχει αλλάξει λόγω της πολιτικής, σπούδασα διεθνείς σχέσεις στην Αμερική αλλά δεν είμαι πολιτικός. Η πολιτική είναι μια τέχνη που λύνει τα προβλήματα μιας κοινωνία, εγώ προσπαθώ να βρω δικούς μου τρόπους να βοηθήσω την κοινωνία»
Σε επόμενη ερώτηση για το πώς φαντάζεται το μέλλον του, ο Παύλος Ντε Γκρες απάντησε «έχω μεγάλη αγάπη και θέληση να βοηθήσω τη νεολαία νιώθω ότι μπορώ να γεφυρώσω τους Έλληνες της διασποράς με τη χώρα. Να δουλέψω και με τους Έλληνες που είναι εδώ που διψάνε για έναν άλλο τρόπο να δουλέψουν. Χρειάζεται να βρούμε τρόπους να είμαστε παραγωγικοί και χρήσιμοι στην Κοινωνία. Έχω ιδέα να δημιουργήσω μια οργάνωση που θα λειτουργεί και θα βοηθήσει να κρατήσει 500.000 που φεύγουν και τα 10 εκατ. που ζουν έξω από τη χώρα. Η δύναμη που έχει η χώρα είναι αυτό το πράγμα, κάθε κυβέρνηση προσπαθεί αλλά θέλω και από τη μεριά μου θα δοκιμάσω να κάνω ό,τι μπορώ με αυτές τις ιδέες».
Στη συνέχεια κλήθηκε να τοποθετηθεί για το πώς βλέπει την ελληνική πολιτική ζωή και απάντησε «είναι μεγάλη μου χαρά να ζω στην Ελλάδα ως πολίτης. Σε 1,5 χρόνο θα έχω δικαίωμα να ψηφίσω. Στα 50 χρόνια δεν υπήρχε κανείς πρόεδρος κόμματος που δεν ήθελε να αφήσει τη χώρα σε καλύτερο επίπεδο από ό,τι την παρέλαβε. Για τη σημερινή κυβέρνηση οι πρώτες δύσκολες στιγμές ήταν στον Έβρο που κλείσαμε τα σύνορα, μετά έγινε η πανδημία όλος ο κόσμος τρελάθηκε όμως η κυβέρνηση είχε πολύ καλή επικοινωνία για να ανοίξει ο τουρισμός το καλοκαίρι εκείνο. Η οικονομία της Ελλάδας ανέβηκε, κλείσαμε το Χρηματιστήριο ως ένα από τα καλύτερα. Τώρα έχουμε άλλες δυσκολίες με την καθημερινότητα αλλά αυτό το βλέπουμε και σε άλλες χώρες. Αν δεν μπορείς να βάλει φαγητό στο τραπέζι, αν δεν μπορείς να πληρώσεις ενοίκια, δεν νιώθεις σίγουρος και αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Ελλάδα».
Ειδικά, δε, για τη συζήτηση περί κρίσης των θεσμών, ο Παύλο ντε Γκρες ανέφερε ότι «όταν το κράτος προστατεύει τους θεσμούς τότε θα νιώθουν ότι μπορούν να δουλέψουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Όταν δεν λειτουργούν σωστά οι θεσμοί χάνεται η εμπιστοσύνη κράτους με κόσμο. Οι θεσμοί είναι αξιοκρατία, διαφάνεια, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Έχουμε δει παρατάξεις από άκρα αριστερά και άκρα δεξιά, αυτό γίνεται γιατί όταν κάποιος δεν αισθάνεται σίγουρος αυτοί έρχονται και τρώνε λίγο από αυτούς για να τους φέρουν με τη μεριά τους. Το πρόβλημα με τους μετανάστες έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα είμαστε πιο καλά. Εδώ έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι η σημαία μας στο εξωτερικό. Αν ήμουν αρχηγός κράτους θα είχα βραβεύσει τη μητέρα τους γιατί μεγάλωσε Έλληνες. Αυτός είναι ο μετανάστης που θέλουμε».
Για το όνομα που του δόθηκε είπε ότι «εμένα μου αρέσει το όνομα ντε Γκρες, μου πάει, είναι όνομα που χρησιμοποιούσε ο θείος μου ο Μιχαήλ στη Γαλλία και του πήγαινε και το χρησιμοποιούσε ως συγγραφέας. Το όνομα ήταν χρησιμοποιημένο από τον θείο, είχε πάρει δύο διαβατήρια, δεν ήταν κάτι καινούργιο που βγάλαμε, μας έδενε με την οικογένεια, οπότε δεν υπάρχει θέμα. Αν κάποιος νομίζει ότι δείχνει τίτλο, δεν είναι. Ήταν πολλά χρόνια που κυκλοφορούσαμε χωρίς επίθετο, ήμασταν πρίγκιπες χωρίς επώνυμο και ήταν πολύ δύσκολο»
Μιλώντας, τέλος, για τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ με την οποία συμπληρώνουν 30 χρόνια σχέσης είπε αρχικά ότι «έτυχε ένα πάρτι στη Νέα Ορλεάνη, την είδα έμεινα ξερός μου ήρθε απότομα. Όταν είχαμε αρραβωνιαστεί και ήρθαν τα media μας ρώτησαν πόσα παιδιά θα κάνουμε και σκέφτηκα με 3 καλά θα είμαστε, εκείνη απάντησε 5. Την κοιτάω, πέντε; Πέντε ήθελε και πέντε έχουμε».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.