
Περίεργη εξέλιξη στην υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis λαμβάνει μετά την εντολή της εισαγγελίας για την διερεύνηση του διορισμού συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της δίκης των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων.
Στόχος της διερεύνησης είναι η εξέταση πιθανών ποινικών παραβάσεων σχετικά με τον διορισμό της Βασιλείας Κατραβά, η οποία υπήρξε μακροχρόνια και εμπιστευτική συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο Γιάννης Απατσίδης, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη έθεσε σοβαρά ερωτηματικά για τη νομιμότητα του διορισμού της κας Κατραβά σημειώνοντας ότι διορίστηκε ως καθαρίστρια (υπάλληλος ΔΕ κατηγορίας) στην Περιφέρεια, ωστόσο σύμφωνα με τη δική της δήλωση, ασκούσε «έργο κοινωνικών σχέσεων».
Ταυτόχρονα, διατηρούσε ταυτόχρονα σύμβαση έργου με φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Από τις καταθέσεις στο δικαστήριο προέκυψε ότι η κα Κατραβά εισέπραττε τακτικά τις αποδοχές της παρά την αμφίβολη εργασιακή της παρουσία, δήλωσε ότι σπάνια επισκέπτεται τον χώρο εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αρνήθηκε να παρουσιάσει τη σύμβαση έργου που της ζητήθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλεία Κατραβά, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis, βρέθηκε να είναι Γενική Γραμματέας στην ΜΚΟ «Η Εξέλιξη» με πρόεδρο τον Ντανιέλ Κολομπανί, κατά δήλωσή του πρώην στενό συνεργάτη του κ. Γεωργιάδη.
Ο κ. Κολμπάνι κατά το παρελθόν είχε λάβει, μέσω εταιρείας «φάντασμα», επιδότηση ύψους 737.201,99 ευρώ.
Από τις καταθέσεις, προέκυψε πως η κα. Κατραβά υπήρξε εξ απορρήτων του κυρίου Γεωργιάδη, στο Υπουργείο Υγείας το 2013 και το 2014 , αμισθί.
Ωστόσο την περίοδο των παράνομων διορισμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, η ίδια έλαβε 10.000 ευρώ από τον οργανισμό δημόσιας υγείας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.