ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς η «μάχη» στην «αριστερή» πτέρυγα επηρεάζει την αυτοδυναμία της ΝΔ – Οι υποψήφιοι της Ζ.Κωνσταντοπούλου που θα ψηφίσουν… Γ.Βαρουφάκη

Οι καταγγελίες για την «Πλεύση Ελευθερίας» - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Πώς η «μάχη» στην «αριστερή» πτέρυγα επηρεάζει την αυτοδυναμία της ΝΔ – Οι υποψήφιοι της Ζ.Κωνσταντοπούλου που θα ψηφίσουν… Γ.Βαρουφάκη

Μπορεί να έχουμε σταθεί κυρίως στο τι γίνεται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, εκεί που επί της ουσίας πέντε κόμματα διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή -άλλα με περισσότερες πιθανότητες, άλλα με λιγότερες- ωστόσο και στα αριστερά υπάρχει μια μάχη. 

Μια μάχη που έχει εξελιχθεί σε «εμφύλιος», καθώς τα δύο πάλαι ποτέ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης μάχονται για να πάρουν το πολυπόθητο 3% που θα τους επιτρέψει την είσοδό τους στη Βουλή. 

Δύο κόμματα που σε μεγάλο βαθμό απευθύνονται στο ίδιο κοινό, σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν θέλουν να στηρίξουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Τα κουκιά είναι μετρημένα, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα και τα δύο κόμματα θα μπορέσουν να μπουν στη Βουλή, ωστόσο αυτό δεν είναι απίθανο.

Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις δίνουν το κόμμα της Ζ.Κωνσταντοπούλου περί του 4,5% και αυτό του Γ.Βαρουφάκη περί του 2%. Δεν είναι απίθανο να χάσει μια μονάδα η Πλεύση Ελευθερίας και να την κερδίσει το ΜέΡΑ25 και εν τέλει να πάρουν και τα δύο κόμματα κοντά στο 3%. 

Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα συμφέρει το πρώτο κόμμα, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, καθώς θα αυξηθεί περεταίρω ο πήχης της αυτοδυναμίας (σσ. υπολογίζεται ότι για κάθε κόμμα που μπαίνει στη Βουλή ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνεται κατά περίπου 0,9%). 

Στη ΝΔ θα ήθελαν τα δύο κόμματα να «αλληλοσκοτωθούν», αλλά εν τέλει να μην βγει κανένα κερδισμένο, ώστε να μην μπει κανένα από τα δύο στη Βουλή. Κάτι που περίπου βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο το σκηνικό των τελευταίων ημερών ενέχει κινδύνους για τη ΝΔ, γιατί μπορεί να ενισχυθεί το ΜέΡΑ25 και η Πλεύση Ελευθερίας να πάρει επίσης ένα ποσοστό που θα της επιτρέψει την είσοδο της στη Βουλή.

Λένε ότι ο εχθρός του κακού είναι το χειρότερο, οπότε δεν αποκλείεται στη ΝΔ να προτιμούσαν να μείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή να μπει με ένα 4-4,5% στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας και να μείνει εκτός το κόμμα του Βαρουφάκη.

Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες πάντως είναι ότι πολλά στελέχη κατηγορούν τη Ζ.Κωνσταντοπούλου για «οικογενειοκρατία» καθώς είδαμε πολλούς να αποχωρούν και να παίρνει εκλόγιμη θέση ο σύντροφός της.

Ταυτόχρονα σήμερα Γιώργος Αναματερός, μετά τον Γιώργο Θαλάσση, δήλωσε ότι θα στηρίξει το κόμμα του Γ.Βαρουφάκη. 

Ο «Anamateur» όπως είναι γνωστός στην σκηνή της τζαζ μουσικής, ο οποίος δηλώνει ότι προτιμά την επιθετική Κωνσταντοπούλου του 2015 και όχι την Ζωή του 2023 με τις καρδούλες και πως θα ψηφίσει ΜεΡΑ25 αν και υποψήφιος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μένει να δούμε το κατά πόσω οι κινήσεις των υποψηφίων της Πλεύσης Ελευθερίας θα αλλάξουν τη δυναμική των δύο κομμάτων. Πάντως απέναντι στα «πυρά» που δέχεται η Ζ.Κωνσταντοπούλου, ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντόπουλος, ύψωσε «ασπίδα», καταγγέλλοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας και η κόρη του δέχονται μεθοδευμένη στοχοποίηση τις τελευταίες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.